karbonek Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Jak już wcześniej napisałem, masz za małą impedancję głośników. Spróbuj podłączyć je szeregowo i wpiąć pod jeden kanał w radiu.
mily Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ej faktycznie może być problem z impedancją (zaledwie 2 Ohmy), ale wydaje mi się że w innych urządzeniach powinno się dziać to samo. Kolega pisał że podłączał je do innych odbiorników i jest ok. Ja bym się chyba jednak skusił na grubsze kabelki (chociaż kawałek podpiąć i zobaczyć jaki będzie rezultat). Nie wiem nie spotkałem się jeszcze z takim problemem, ale ja nie podłączałem nigdy takich wynalazków. Wiesz może one mają chodzic szeregowo z jakimiś sykami i wtedy to da normalną impedancję. Nie wiem tak tylko się domyślam.
klocu Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Jak zestaw głośników jest 2 ohm to tymbardziej uważam że są to głośniki pod wzmacniacz bo nie spotkałem radia samochodowego z końcówkami o R znamionowym 2ohm tylko 4ohm. Połączenie dwóch zestawów szeregowo da 4 ohm ale przy ich mocy tymbardziej to radio nie wydoli żeby to ruszyć jak sie należy. Połączenie w szereg z jakimis cykaczami nie wchodzi w grę bo je spali od razu. Jak sie podpina to równolegle z kondensatorem lub przez pełną zwrotnice która juz w zestawie jest razem z wysoko-tonówkami. Jeżeli chodzi o przewody to wątpię żeby cos pomogły. Zakładałem czasem na rządanie klienta naprawdę wypasione głośniki zostawione na oryginalnych kablach i grały oki. Przy takich objawach jak kolega podaje wątpię żeby z powodu kabli były takie problemy. Skłaniałbym sie jednak podstawić wzmacniacz i sprawdzić. Pozdrawiam.
karbonek Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Chodziło mi o to aby na chwilę podłączyć i sprawdzić czy przez to głośniki harczą
klocu Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Oki . Tak właśnie myślałem ale znając możliwości radia to też może to źle zagrać. Oczywiście soróbowac zawsze można żeby sobie później w "brodę nie pluć". Pozdrawiam.
cyc989 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2009 ok dzieki wam spoprobuje dorwac jakis wzmanicacz i sprawdzic jak beda graly...
ditomek Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 głosnik grający w łapie ma duzo mniejszą sprawnośc niz taki zabudowany. Gra po prostu duzo ciszej. Temat jest dośc obszerny bo efektywnośc zależy od czestotliwości (także) Ale tak jak inni stawiam na zbyd duze wymagania w sotunku do posiadanego sprzetu. Zabuduj najpierw ten głosnik a pózniej pisz czy jest cicho czy nie. pozdrawiam
cyc989 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2009 ale jak pisalem juz wczesniej podlaczony do wiezy gral dobrze i tez byl trzymany w rece
Rekomendowane odpowiedzi