pelonek1 Opublikowano 2 Lipca 2021 Opublikowano 2 Lipca 2021 Jak działa zmienna faza to może się przestawiać w grupie 90 o 20, tak ma być i jest to jak najbardziej normalne, no ale to już @przem8 napisał.
kamilm123 Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Opublikowano 2 Lipca 2021 Podmiana przepływki również nic nie dała. Co jeszcze mogę sprawdzić?
kamilm123 Opublikowano 17 Lipca 2021 Autor Opublikowano 17 Lipca 2021 Panowie dalej zwracam się z prośbą o jaką rade. Auto było u mechanika posprawdzane wszystko. Kompresja na wszystkich cylindrach 12-13 bar. Cewka podmieniona, wtrysk też. Mechanik powiedział, że zanika sygnał na 4 cewce. Pokazywał mi to na przykładzie diody którą tam wpiął i po odpaleniu migała mocno i po chwili gdy auto zaczęło chodzić na 3 cylindry dioda migała ale dużo słabiej. Stwierdził, że to może przez komputer do gazu, że on może być uszkodzony i tak robić. Byłem u gazownika i powiedział, że raczej nie bo komputer gazowy jest połączony z wtryskami tylko i nie ma nic do zapłonu. Nie wiem. W poniedziałek ma mi podpiąć inny komputer sterujący gazu i zobaczę ale coś mi się wydaje, że to nie będzie to. Drugą myślą mechanika był uszkodzony ecu samochodu. Co uważacie?
Rekomendowane odpowiedzi