Elberoth Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Czy w B8 można zrobić upgrade radia Chorus do Concert (lub Symphony) - chodzi o to aby był duży kolorowy wyświetlacz zamiast tego monochromu co dają w standardzie. W sumie to chodzi mi o Q5 a nie B8, ale to na jedno chyba wychodzi. Wyobraźcie sobie, że teściowa odebrała wczoraj Q5 2.0TDI quattro, xenony, skóra itd, a auto nie ma nawet kolorowego display'a ! Display okazał się być opcją @ 660zł której debil sprzedawca nie zasugerował teściowej :wallbash: Teść wkurwiony na maksa. No i teraz trzeba rezać. Wstyd jak smok z takim monochromem jeździć I teraz pytanie: - czy wystarczy kupić sam color display ? - czy trzeba do tego również nowe radio (lub nie daj boże jakieś dodatkowe moduły) ? PS. Sam samochód, jakby się ktoś pytał - shit na maksa, szczególnie z tym dieslem w manualu.
GRazny Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 no to się nieźle uśmiałem... widziałem B7 mono ale w dzisiejszych !!!... PS: pochwaliłeś się autkiem może? bo chyba przeoczyłem przepraszam za OT...
Elberoth Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Jeżeli pytasz o S5 to odbieram dopiero za 2 tygodnie. Już jest chyba wyprodukowane nawet.
Tobi_one Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t71870.0.html;highlight=kolorowy+wyświetlacz tutaj cos niby, ale nie wiem czy cos Ci to pomoze...
Elberoth Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Dzięki za linka. Faktycznie znalazłem na Allegro magika, który robi to za 3.5k zł. Niestety gdzieś na południu PL.
variocustoms Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Jednym słowem PORAŻKA, za 3,5 k masz stację multimedialną Alpine ew. Clarion
Elberoth Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Jednym słowem PORAŻKA, za 3,5 k masz stację multimedialną Alpine ew. Clarion Jak jesteś na tyle przytomny aby zamówić od razu, to duży kolorowy dispaly kosztuje tylko 1100zł razem z lepszym radiem Concert (oczywiście to w dalszym ciągu nie prawdziwa navi; ta ostatnia kosztuje 16k zł - i to jest dopiero zdzierstwo). 600zł o których pisałem wcześniej kosztuje kolor display do FISa (mój błąd).
variocustoms Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Ja niestety mam B7 i kolorowego FIS'a a radio ORI wywaliłem bo dźwięk to jeden SHIT, zamontowałem Alpinę 9855R i dopiero gra. A co do FIS'a w monochromie to tragedii nie ma moim zdaniem, u mnie i tak teraz nie wyświetla tytułów ścieżek ani stacji radiowych, uważam, że to w pewnym sensie zbytek, BTW i tak trzeba "lookać" na drogę a nie na FIS'a
Elberoth Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Eee tam Alpine. Jak ja kupiłem swoje B6, to zamiast Concert II siedział tam zwykły Pioneer 1-din (taki za 900zł nowy - teraz pewnie to można coś porównywalnego kupić za 500zł) - gratis od dealera Pierwsze co zrobiłem to kupiłem sobie w serwisie Concert II za - uwaga, uwaga - 3800zł ! (I pomyśleć, że teraz na Allegro Concerty chodzą po 400zł No ale to był rok 2001 i wtedy podaż była zerowa.) Tak czy inaczej, rzeczony Concert @ 3800zł zagrał gorzej od tego Pionka @ 900zł No ale przynajmniej nie trzeba było targać radia i wstawiać co chwila nowej szyby, jak to czynił mój znajomy, który równolegle ze mną kupił B6. Tak więc jeżeli tani Pionek był lepszy, to tym bardziej lepsze będzie Alpine.
Rekomendowane odpowiedzi