VR6 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam , koledzy mam taki problem , moja niunie kupilem od szfabka najechalem nia do 225000 i chce zmienic olej , zajrzalem pod maske popatrzec czy jest jakas informacja jaki to olej , na karteczce napisane jest ze wlali jak mial 190007 chyba jakis long life czy Leichtlauf jakos tak chyba tam jest nabazgrane:/ , jest to jakis olej emka , a to ich stronka : emka-oil.de kuzwa nie wiem co robic jaki lac ?? nie mam pojecia czy to pol czy pelen syntetyk :/ minerała nie chce lac , ale nie jestem pewny czy to nie minerał :| help me Acha i mam do was pytanie , na bagnecie jak sprawdzamy poziom oleju towonnismy miec miedzy minimum a max , ja mam ku mojemu zdziwieniu max , czy jazda z takim poziomem oleju jakos zle wplywa na silnik ??
Bogumił Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Nadmiar oleju czy negatywnie wpływa na silnik? Raczej nie, ale trzeba liczyć się z tym że niespalony olej może dostać się do układu wydechowego i co za tym idzie do katalizatora uszkadzając go, a potem to albo go wytniesz albo kupisz nowy. A ja nie wiem czy Audi przewiduje w rocznikach przed 2000 stosowanie olejów "długo terminowych" jak mniemam po nazwie "long life".
GRazny Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 no jeżeli to long life to raczej nie minerał wyłącznie pełen syntetyk... jeśli LL oczywiście...[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2009, 22:02_________________________________________________ale ten leichtlife to raczej jednak nie LL http://emka-oil.de/index/pub/leichtlauf.html
VR6 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2009 no jeżeli to long life to raczej nie minerał wyłącznie pełen syntetyk... jeśli LL oczywiście...[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2009, 22:02_________________________________________________ale ten leichtlife to raczej jednak nie LL http://emka-oil.de/index/pub/leichtlauf.html to co to jest??? podejrzewam ze to jest jakis pol syntetyk raczej nie ?
Rekomendowane odpowiedzi