Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z ponownym odpaleniem silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Tak jeździłem i bez zmian na ciepłym po 3 minutach nie pali. Po przejechaniu 20km i na włączonym silniku odkrecalem korek i nie ma żadnego zasysania. Gdzieś w jakimś temacie czytałem że jak jest problem z tym odpowietrzeniem to nie odpali na ciepłym dopuki właśnie nie odkręci się korka żeby odpowietrzyć układ. U mnie nie pali po 3 minutach i wystarczy poczekać dłużej nic nie robiąc i odpala. Tak czy inaczej sprawdziłem tak jak radziłeś i nic. 

Aktualnie czekam na Odpowiedź z reklamacji czujnika położenia wału korbowego żeby mieć pewność że ten jest dobry. A następnie wymienię czujnik położenia wałka rozrządu którego odczyty są dziwne. 

Opublikowano
  • Autor

W grupie 93 w pozycji wałka rozrządu mam raz odczyt  4  następnego dnia 2 kolejnego 1 a innym razem w ogóle nie mam odczytu z tego czujnika. Czy to świadczy o uszkodzeniu tego czujnika??? Czy może to być jakiś problem z rozrządem? (obroty nie falują moc jest bez zmian od dawna) 

Opublikowano
9 godzin temu, Kiniu86 napisał:

W grupie 93 w pozycji wałka rozrządu mam raz odczyt  4  następnego dnia 2 kolejnego 1 a innym razem w ogóle nie mam odczytu z tego czujnika. Czy to świadczy o uszkodzeniu tego czujnika??? Czy może to być jakiś problem z rozrządem? (obroty nie falują moc jest bez zmian od dawna) 

W 93 możesz mieć od -3 do +6 i to jest normalne, wartości zmieniają się przynajmniej u mnie w zależności czy zimny czy ciepły silnik i oscylują w okolicy zera.

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano
  • Autor

To już nie wiem:) w kilku innych tematach  czytałem że w grupie 93 każda wartość inna niż 0 świadczy o złym ustawieniu rozrządu  że jeszcze plus minus 1 to ok a teraz że od -3 do 6 też dobrze:) No nic czekam na wynik reklamacji czujnika położenia wału korbowego 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie doczekałem się na odpowiedź z reklamacji. Po przejechaniu 20 km i postoju 11 godzinnym auto już nie odpaliło. Kręci i nie chce zapalic. Aku nowy po podmianie czujnika położenia wału korbowego bez zmian. Po odpięciu czujnika temperatury też bez zmian. Bezpieczniki z boku sprawdzone. Pompka paliwowa w ogóle się nie załącza nie ma prodow czyli nie dostaje sygnału tylko skąd??? Dopiero w poniedziałek elektryka ma czas zobaczyć 

Opublikowano

Liczysz że teraz ktoś Ci pomoże po takim pyskowaniu do forumowiczów? Skoro jesteśmy "takimi fachowcami" to zapewne sobie poradzisz z problemem, pozdrawiam :)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 22.06.2021 o 19:50, zionx napisał:

Liczysz że teraz ktoś Ci pomoże po takim pyskowaniu do forumowiczów? Skoro jesteśmy "takimi fachowcami" to zapewne sobie poradzisz z problemem, pozdrawiam :)

Pomógł realny fachowiec i problem rozwiązany. Liczyłem tu na jakąś konkretną sugestie poparto logicznymi argumentami a nie czepianie się gazu z uporem maniaka. A na tym forum nie otrzymalem nawet 1 logicznej i sensownej odpowiedzi w tym temacie przez fachowców twojego pokroju :) Ale z niektórych waszych sugesti mój mechanik i elektromechanik miał kupę śmiechu :) Także wielkie podziękowania