Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ALL] Ciężko zamykające się drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest taka dziwna sprawa:/ problem dotyczy zamykania drzwi w mojej audiczce. nie zamyjaka sie tak jak powinny. musze mozno pier...lnac tymi drzwiami zeby sie zamknely,a jak zrobie to normalnie to odskakuja jakby blokowaly je zamki . nie wiem co jest grane i jak to naprawic ....

Opublikowano

a czy nie opadły przypadkiem :mysli:

jak tak to luzy na zawiasach masz

Opublikowano

i co z tymi luzami ? moge sam sie tym jakas zajac czy konieczna wizyta u specjalisty? a moze to jakis inny powod? poprostu zamykajac drzwi z "normalna " sila nie zamkna sie do konca jakby odskakiwaly lub cos blokowalo...

Opublikowano
:szukaj: na forum jest mnóstwo opisów jak wyregulować drzwi i o ewentualnej wymianie zawiasów gdy mają luz :cool1:
Opublikowano

nie tyle luzy co za mocno dociśnięte ramy okien :wink4:

ja mam u siebie to samo ale zrobiłem tak żeby mi uszczelki idealnie aż wchodziło w siebie :decayed:

poza tym podoba mi się ten bajer bo ciągniesz za klamkę a drzwi odskakują :kox:

Opublikowano

ja mam u siebie to samo ale zrobiłem tak żeby mi uszczelki idealnie aż wchodziło w siebie :decayed:

Może i tak ale gdy w audi trzeba napier.... drzwiami jak w żuku żeby się zamknęły to już nie taki fajny bajer :kox:
Opublikowano

Może i tak ale gdy w audi trzeba napier.... drzwiami jak w żuku żeby się zamknęły to już nie taki fajny bajer :kox:

nie muszę nimi jebn...ąć żeby się zamknęły :gwizdanie: wystarczy jednym płynnym ruchem :decayed:

wyciszenie w aucie jest teraz bez porównania :good: i do tego to odskakiwanie :>