Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana żarników Bixenon w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdaje sobie sprawę. 

Teraz zobaczyłem na Ali i widzę jak doskonałe z wyglądu są podróbki Philispa D5S….

Opublikowano

No trzeba uważać bo rynek jest zawalony plagiatami. Trzeba zawsze u sprawdzonych handlarzy kupować. 

Opublikowano

Jakieś 15 lat temu kupiłem na ebay, jeszcze wtedy do B7 żarniki D1S Philips. Sprzedawcą był dość duży sklep internetowy z dobrymi opiniami. Gdy żarniki doszły miałem wątpliwości co do oryginalności, więc nawiązałem kontakt z Philips Deutschland z prośbą o zweryfikowanie. Po kilku dniach dostałem odpowiedź potwierdzającą, że najprawdopodobniej są to podróbki, z jednoczesną prośbąo przysłanie zakupionych żarników wraz z podaniem szczegółowych danych sprzedawcy oraz dowodu zakupu. W zamian zaproponowali mi przysłanie oryginalnych żarników. Tak też zrobiłem i wysłałem te żarniki do nich. Nie wiem jak się sprawa dalej rozwinęła, ale Philips był bardzo zainteresowany źródłem podróbek. 

Opublikowano
Teraz, Muskel1 napisał(a):

Jakieś 15 lat temu kupiłem na ebay, jeszcze wtedy do B7 żarniki D1S Philips. Sprzedawcą był dość duży sklep internetowy z dobrymi opiniami. Gdy żarniki doszły miałem wątpliwości co do oryginalności, więc nawiązałem kontakt z Philips Deutschland z prośbą o zweryfikowanie. Po kilku dniach dostałem odpowiedź potwierdzającą, że najprawdopodobniej są to podróbki, z jednoczesną prośbąo przysłanie zakupionych żarników wraz z podaniem szczegółowych danych sprzedawcy oraz dowodu zakupu. W zamian zaproponowali mi przysłanie oryginalnych żarników. Tak też zrobiłem i wysłałem te żarniki do nich. Nie wiem jak się sprawa dalej rozwinęła, ale Philips był bardzo zainteresowany źródłem podróbek. 

To bardzo ciekawe.. myślę że podróbkę można by dopiero potwierdzić po rozebraniu  . Napewno nie jest tak wykonana jak oryginał. 

Opublikowano

Są filmiki na YT jak odróżnić😉

Opublikowano
6 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Są filmiki na YT jak odróżnić😉

Właśnie szukałem, ale do D5S nie znalazłem 

Opublikowano

Myślę że z D5S będzie trudno coś  znaleźć.

Opublikowano

Ciekawy jestem jak świecą żarniki z Ali , takie typowe podróbki Philipsa. No chyba że gdzieś wynoszą je z fabryk 

Opublikowano

Nie wsadzaj podróbek do lamp, bo załatwisz sobie odbłyśniki i lampy. Oryginalne żarniki mają szkło kwarcowe zatrzymujące promienieowanie UV powstające na skutek powstania łuku elektrycznego. Podróbki mają zwykłe szkło i z biegiem czasu zniszczą lampy.

Opublikowano
32 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Nie wsadzaj podróbek do lamp, bo załatwisz sobie odbłyśniki i lampy. Oryginalne żarniki mają szkło kwarcowe zatrzymujące promienieowanie UV powstające na skutek powstania łuku elektrycznego. Podróbki mają zwykłe szkło i z biegiem czasu zniszczą lampy.

Nie chcę zakładać napewno .Tylko się zastanawiałem ….