Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Miga rezerwa - ile litrów ropy zostało ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny głupi temat bo nie ma instrukcji do tego samochodu ;). Zbiornik wiem, że mieści 62l.

Gdy rezerwa się zapala to ile litrów zostało w baku?

Opublikowano

Przyjmuje się, że rezerwa paliwa wynosi 5 – 8 l.

Opublikowano

Bylo chyba juz na forum. Cos kolo 5-7 litrow, wiecej chyba nie.

hugo uprzedziles mnie i do tego jeszcze literka dodales.

Opublikowano

o rezerwie to bylo juz dwa tematy ten jest juz 3 niektorzy boja sie szukajki :wink:

Opublikowano
  • Autor

To teraz juz znajda bo temat jest tylko o tym ;)

Opublikowano

a ja powiem inaczej ..... na jakies 100 kilometrów ..... :twisted:

Opublikowano
a ja powiem inaczej ..... na jakies 100 kilometrów ..... :twisted:

A ja powiem inaczej ....... zależy od stylu jazdy ......... :twisted:

Opublikowano
  • Autor

Za sprawą Jeremiego z Top Gear. Jutro sprawdze jadąc do Warszawy na ile straczy tej rezerwy. Ciekawe czy też umie jeździć na powietrzu :lol:

Opublikowano
Za sprawą Jeremiego z Top Gear. Jutro sprawdze jadąc do Warszawy na ile straczy tej rezerwy. Ciekawe czy też umie jeździć na powietrzu :lol:

Nie proponuje tego robić , bo źle się to skończy :!:

Opublikowano

to jutro czekamy na posta " autko nie chce odpalic " :twisted:

Opublikowano

Nie proponuje tego robić , bo źle się to skończy :!:

Nieradze odpowietrzałem ostatnio swoje auto i niepolecam tego nikomu niejest to takie proste jak mówi serwis.

Opublikowano
Nieradze odpowietrzałem ostatnio swoje auto i niepolecam tego nikomu niejest to takie proste jak mówi serwis.

A co takiego miales trudnego w tym?? Wystarczy poluzowac wszystkie rurki przy wtryskiwaczach i zakrecic rozrusznikiem az pojdzie paliwo.

Opublikowano

A co takiego miales trudnego w tym?? Wystarczy poluzowac wszystkie rurki przy wtryskiwaczach i zakrecic rozrusznikiem az pojdzie paliwo.

No powiedzmy że tak jest tylko że najpierw jest lepiej odkręcic przelew na pompie wtryskowej i walic powietrze z kompresora w zbiornik jak poleci na odpływie zakręcasz śrube wtedy luzujesz nakrętki na wtryskach i kręcisz jak zaczyna łapać to zakręcasz nakrętki na wtryskach , czynność powtórzyłem 3 razy , teraz juz mniejwięcej wiem ale ogólnie niejest to takie proste przynajmniej w 2.5 tdi.

Opublikowano

No mozna i tak, ale chyba duzej roznicy nie ma miedzy 2,5 a 1,9. Moze ciut wieksza pompa, filtr paliwa i wiecej wtryskow. Ja zawsze odkrecalem rurki i po bulu. Nawet szybko to sie odpowietrza.

A propo zapytam sie jest w koncu pompa wstepna w zbiorniku paliwa w naszych dieslach??

Opublikowano
  • Autor

Spokojnie żartowałem :lol: - jeszcze mnie nie powaliło by takie eksperymenty przeprowadzać :razz: .

Opublikowano
No mozna i tak, ale chyba duzej roznicy nie ma miedzy 2,5 a 1,9. Moze ciut wieksza pompa, filtr paliwa i wiecej wtryskow. Ja zawsze odkrecalem rurki i po bulu. Nawet szybko to sie odpowietrza.

A propo zapytam sie jest w koncu pompa wstepna w zbiorniku paliwa w naszych dieslach??

W 19,tdi takiej pompki niema ale w 2,5 tdi juz takie cudo jest

Opublikowano

tak na przyszłość się pytam, w benzynie też trzeba coś odpowietrzać? Czy tyczy się to tylko dieseli?

Opublikowano
tak na przyszłość się pytam, w benzynie też trzeba coś odpowietrzać? Czy tyczy się to tylko dieseli?

raczej nie. w benzynowkach mojej mamie zabraklo kilka razy paliwa i nic sie nie dzialo

Opublikowano

To skoro w 1,9 nie ma pompki to co mi buczy przy zbiorniku po przekreceniu kluczyka?

Opublikowano

To skoro w 1,9 nie ma pompki to co mi buczy przy zbiorniku po przekreceniu kluczyka?

zartujesz???nie ma raczej prawa nic buczec w dieslu u mnie przynajmniej nic nie buczy :grin: