Herkuless Opublikowano 9 Czerwca 2021 Opublikowano 9 Czerwca 2021 (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu po zapaleniu się kontrolki dpf auto zaczęło wchodzić w tryb awaryjny, odcina moc, mryga kontrolka od świec. Dpf został wyczyszczony, cały układ dolotowy sprawdzony i mechanik powiedział, że jakieś tam lekkie zanieczyszczenie które tam jest nie ma prawa raczej powodować takich objawów. Zawór EGR został wyczyszczony, a cały czas komunikat od dpf wisi i cały czas auto wchodzi w tryb awaryjny, miał może ktoś taką sytuacje? Dodam, że jak się stoi przy kominach z tylu to strasznie śmierdzi oraz czujniki zostały wymieniane. Edytowane 9 Czerwca 2021 przez Herkuless
Edziu Opublikowano 9 Czerwca 2021 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Sprawdź jeszcze EGR, kumpel miał to samo u siebie w Touranie 1.9 TDI i okazało się że EGR był do wymiany.
DarekS4 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Opublikowano 9 Czerwca 2021 a DPF był czyszczony z powodu że był już zabetonowany ? Do sprawdzenia jakie wartości podaje czujnik ciśnienia. przeowdy itp też były czyszczone ?
Hubertus885 Opublikowano 29 Lipca 2021 Opublikowano 29 Lipca 2021 (edytowane) Cześć, mam tak samo, zaswieca sie kontrolka dpf, a po przejechaniu 80km zaczyna mrugac swieca i zaswieca sie check engine. W OBD pokazuje błąd p245800. I podobno to moze byc uszkodzony czujnik temperatury Czy ktos w ogole mogl by mi podpowiedziec jakie temperatury powinny byc na czujnikach 1,3,4? Bo z tego co wiem to czujnik 2 to sonda lambda i pokazuje 0⁰C Edytowane 29 Lipca 2021 przez Hubertus885 Dodatkowe zapytanie
Rekomendowane odpowiedzi