WojtekB7 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Witajcie drodzy forumowicze Mam od kilku dni problem z autem, zaczęło się od tego, że na jałowym po prostu zgasło. Po odpaleniu (silnik był nagrzany i musiałem kręcić przez 3-4sekundy żeby odpalił) wyświetliło się na tablicy EPC i auto chodziło na około 1100 obrotów. Przeskanowałem VCDSem i usunąłem błędy, przez ok 100km było spoko, nic się nie działo, aż do dzisiaj kiedy sytuacja się powtórzyła i pojawił się check. Auto przeskanowałem i oto co mi pokazało, poprzednio były dokładnie te same błędy: 2 Faults Found: 16706 - Engine Speed Sensor (G28) P0322 - 004 - No Signal - MIL ON 16705 - Engine Speed Sensor (G28) P0321 - 008 - Implausible Signal - Intermittent - MIL ON Może miał ktoś podobny przypadek i powie od czego się zabrać żeby nie błądzić
WojtekB7 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2021 Wymienione, wsio działa, za BOSCHa dałem 120zł jakby kogoś interesowało. Wymiana jest trochę problematyczna, ale od dołu go widać po odpowiednim kątem. Sam czujnik znajduje się tak jakby pod filtrem oleju.
zionx Opublikowano 20 Czerwca 2021 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Ja go wymieniałem pod blokiem, wystarczy odkręcić zbiorniczek płynu chłodniczego i od góry jest dojście - fakt, jak się nie wie gdzie "macać" to odnalezienie go zajmuje trochę czasu
WojtekB7 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2021 W dniu 20.06.2021 o 19:08, zionx napisał: Ja go wymieniałem pod blokiem, wystarczy odkręcić zbiorniczek płynu chłodniczego i od góry jest dojście - fakt, jak się nie wie gdzie "macać" to odnalezienie go zajmuje trochę czasu Owszem można, ale u mnie pod zbiorniczkiem płynu chłodniczego są graty od gazu więc żeby się nie męczyć i gimnastykować zrobiłem to od spodu
zionx Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 @WojtekB7 też mam tam graty od gazu dobra, koniec offtopa, najważniejsze że się udało
Rekomendowane odpowiedzi