Pejm Opublikowano 7 Lipca 2021 Opublikowano 7 Lipca 2021 Cześć, moje auto zaczyna jechać od 3k obrotów, jest to bardzo meczące, przy startach i nawet podczas jazdy, po prostu się nie odpycha. -DV wymieniony na nowy. -Podciśnienia sprawdzone które dostrzegłem i 2 podciśnienia do turbiny od n75 tez szczelne. - dziur w dolocie nie zauważyłem ( Nie pompowałem ciśnieni w dolot ) - n75 sprawdzony miernikiem 0.30 omów Zrobiłem logi dynamiczne, ale nie przerobiłem ich na inny format a nie mam teraz dostępu do Vcd'sa, jak by ktoś mógł zobaczyć te logi i coś wywnioskować byłbym bardzo wdzięczny. logi robione na gazie, ale nie ma różnicy samochód chodzi mułowato na pb jak i na gazie. LOG-01-002-033-xxx.csv LOG-01-003-020-xxx.csv LOG-01-115-118-drag too.csv
pelonek1 Opublikowano 7 Lipca 2021 Opublikowano 7 Lipca 2021 W dniu 7.07.2021 o 18:15, Pejm napisał(a): - dziur w dolocie nie zauważyłem ( Nie pompowałem ciśnieni w dolot ) A jak inaczej zauważyłeś że nie ma dziur w dolocie? Logi zrób do odcięcia a nie do 4-5 tyś obrotów. Dodatkowo wszystkie musisz zrobić dynamiczne na benzynie plus dynamiczny 2+33 na LPG oraz 2+33 statyczny na benzynie.
Pejm Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Opublikowano 7 Lipca 2021 Wyjąłem gumowe elementy dolotu i sprawdziłem czy niema dziur. Bardzo Ci dziękuje za wrzucenie na vaglogi, nie pomyślałem o tym. Statyczne na benzynie mogę wrzucić jutro. Turbo strasznie późno wstaje, myślę nad wyjęciem turbiny i sprawdzeniu wastegat'a. Macie jakieś pomysły ?
pelonek1 Opublikowano 7 Lipca 2021 Opublikowano 7 Lipca 2021 Wszystkie logi jeszcze raz zrób tak jak Ci pisałem.
Pejm Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Opublikowano 7 Lipca 2021 Logi będę mógł zrobić w następnym tygodniu dopiero, może z tych uda się kolegom z forum coś wydusić.
przem8 Opublikowano 7 Lipca 2021 Opublikowano 7 Lipca 2021 (edytowane) To jest awt? Jeśli tak to coś było dlubane. Nic więcej nie wydusi z tych logów, a późno wstaje turbo bo pewnie żeliwo popękane albo sztanga wg źle ustawiona. Edytowane 7 Lipca 2021 przez przem8
Pejm Opublikowano 7 Lipca 2021 Autor Opublikowano 7 Lipca 2021 9 minut temu, przem8 napisał: To jest awt? Jeśli tak to coś było dlubane. Nic więcej nie wydusi z tych logów, a późno wstaje turbo bo pewnie żeliwo popękane albo sztanga wg źle ustawiona. Awt po vinie, a głowica z AUM ( Taki juz kupiłem i teraz walczę żeby to normalnie jeździło ) . Sztangi na samochodzie raczej nie ustawie, strasznie mało miejsca tam jest. Pęknięć strony gorącej turbiny od góry nie wdziałem.
przem8 Opublikowano 7 Lipca 2021 Opublikowano 7 Lipca 2021 Z zewnątrz żadnych pęknięć nie zobaczysz, jakby były to nie dałoby się tym jeździć Log turbo z odpiętą wtyczką od n75 i będzie wszystko jasne, poza tym do powtóki wszystkie jak kolega wyżej pisał. Bez tego i to koniecznie poprawnie zrobionych nawet nie ma co podchodzić do tematu.
Pejm Opublikowano 2 Października 2021 Autor Opublikowano 2 Października 2021 Błedy które były kasowane przed logami: 17964- Regulacja CIsnienia doładowania/ P1556 -35-10 Nieosiagnieta grtanicja regulacji - sporadyczny 16804- System Katalizatora/ P0420-35-10- ZA mała skuteczność- sporadyczny
przem8 Opublikowano 2 Października 2021 Opublikowano 2 Października 2021 Sprawdź dv i można podkręcić trochę sztangę wg.
Rekomendowane odpowiedzi