casperii Opublikowano 11 Lipca 2021 Opublikowano 11 Lipca 2021 (edytowane) Panowie oddałem ostatnio auto do sprawdzenia , ponieważ okazało się , że na zimnym silniku strasznie kopci. Mechanik w serwisie stwierdził, że na pewno leje jeden z wtryskiwaczy oraz jak już się ściąga pokrywę zaworów to trzeba wymienić wałek rozrządu. Zdziwiłem się, że dodał wałek do wymiany tym bardziej , że nie widział jego (pokrywa nie została jeszcze zdjęta). Zgodziłem się , żeby zamówili uszczelkę pod pokrywę i zdemontowali ją tak by zweryfikować a nie tylko gdybać. Po kilku dniach dostaje telefon z serwisu , że mechanik potwierdza wytarcie wałka - oczywiście nie dostałem żadnej dokumentacji. Teraz najlepsze proszę o kosztorys naprawy - który był przygotowywany przez ponad tydzień czasu. Na odczepnego dali kosztorys (poniżej zdjęcia). Niestety cena jak dla mnie to ponad połowa wartości auta ( 7.726,61), więc nie zgodziłem się i za diagnozę skasowali 380 zł. Czy ktoś z pomorza a dokładniej z trójmiasta może polecić mi sprawdzonego mechanika, który podjął by się naprawy ale nie za miliony monet ? Swoją drogą zobaczcie w kosztorys czy 4 tyś za robociznę i 4 tyś graty to normalna cena ? Edytowane 17 Lipca 2021 przez casperii
Dev Opublikowano 11 Lipca 2021 Opublikowano 11 Lipca 2021 (edytowane) 2 minuty temu, casperii napisał: Panowie oddałem ostatnio auto do sprawdzenia , ponieważ okazało się , że na zimnym silniku strasznie kopci. Mechanik w serwisie stwierdził, że na pewno leje jeden z wtryskiwaczy oraz jak już się ściąga pokrywę zaworów to trzeba wymienić wałek rozrządu. Zdziwiłem się, że dodał wałek do wymiany tym bardziej , że nie widział jego (pokrywa nie została jeszcze zdjęta). Zgodziłem się , żeby zamówili uszczelkę pod pokrywę i zdemontowali ją tak by zweryfikować a nie tylko gdybać. Po kilku dniach dostaje telefon z serwisu , że mechanik potwierdza wytarcie wałka - oczywiście nie dostałem żadnej dokumentacji. Teraz najlepsze proszę o kosztorys naprawy - który był przygotowywany przez ponad tydzień czasu. Na odczepnego dali kosztorys (poniżej zdjęcia). Niestety cena jak dla mnie to ponad połowa wartości auta ( 7.726,61), więc nie zgodziłem się i za diagnozę skasowali 380 zł. Czy ktoś z pomorza a dokładniej z trójmiasta może polecić mi sprawdzonego mechanika, który podjął by się naprawy ale nie za miliony monet ? Swoją drogą zobaczcie w kosztorys czy 4 tyś za robociznę i 4 tyś graty to normalna cena ? Mogę ogarnac Edytowane 11 Lipca 2021 przez Dev
casperii Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Opublikowano 11 Lipca 2021 4 minuty temu, Dev napisał: Mogę ogarnac w jakim sensie ogarnąć ?
Dev Opublikowano 11 Lipca 2021 Opublikowano 11 Lipca 2021 3 godziny temu, casperii napisał: w jakim sensie ogarnąć ? Zrobić co potrzeba aby było ok
casperii Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Opublikowano 12 Lipca 2021 (edytowane) odezwiesz się na priv ? Niestety mi wyskakuje komunikat że nie możesz otrzymywać wiadomości Edytowane 12 Lipca 2021 przez casperii
Dev Opublikowano 12 Lipca 2021 Opublikowano 12 Lipca 2021 5 godzin temu, casperii napisał: odezwiesz się na priv ? Niestety mi wyskakuje komunikat że nie możesz otrzymywać wiadomości 693 45 66 99
Rekomendowane odpowiedzi