Esplosiv123 Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 Witam Klubowicze mam problem ze swoim audi a4b6 2.0 alt Ben +LPG Problem polega na tym jak odpalam auto po nocy lub dłuższym postoju auto wydaje głośny dzwiek i nagle orzetaqjeytrwa to orze jakieś dwie sekundy, później jak zgasze i odpalę to już nic nie słychać Panowie co może być przyczyną
Muskel1 Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 (edytowane) Łańcuch rozrządu i napinacz łańcucha. Wstaw filmek. Edytowane 16 Lipca 2021 przez Muskel1
rybus85 Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 Obstawiam wariator. Czyli norma w tym motorze ^^ Z tym można jeździć i nic się nie dzieje
Esplosiv123 Opublikowano 16 Lipca 2021 Autor Opublikowano 16 Lipca 2021 2 minuty temu, rybus85 napisał: Obstawiam wariator. Czyli norma w tym motorze ^^ Z tym można jeździć i nic się nie dzieje Jak nic się nie dzieje ? To ma tak chodzić przy rozruchu jak 60 tka z pukający zaworami...?
MaTeo85 Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 Jeździć, obserwować jak trwa to 1 czy 2 sekundy po odpaleniu to może tak zostać, szkoda wydawać hajs na nowy czy regenerowany wariator. Mam tak u siebie od dobrych 4 lat jak nie lepiej i nic się nie dzieje.
Esplosiv123 Opublikowano 16 Lipca 2021 Autor Opublikowano 16 Lipca 2021 33 minuty temu, MaTeo85 napisał: Jeździć, obserwować jak trwa to 1 czy 2 sekundy po odpaleniu to może tak zostać, szkoda wydawać hajs na nowy czy regenerowany wariator. Mam tak u siebie od dobrych 4 lat jak nie lepiej i nic się nie dzieje. I tak za każdym odpaleniem masz taki dźwięk? Jedni mi.mowili że łańcuch i napinać ale jak tak słucham to już sam nie wiem czy łańcuch czy wariator
MaTeo85 Opublikowano 17 Lipca 2021 Opublikowano 17 Lipca 2021 Najczęściej przy 1 odpaleniu po nocy lub po długim postoju jak olej z wariatora zleci.
rybus85 Opublikowano 17 Lipca 2021 Opublikowano 17 Lipca 2021 13 godzin temu, Esplosiv123 napisał: Jak nic się nie dzieje ? To ma tak chodzić przy rozruchu jak 60 tka z pukający zaworami...? No taki urok tego silnika. Ja jeździłem z tym przez 8 lat i zrobione ponad 250tyś z tym. Szkoda hajsu na wymianę tego. Jak chcesz to wymień. Albo będzie spokój na lata,albo za jakiś czas będzie to samo. Tak jak napisali wyżej. Olej po długim postoju schodzi z wariatora i na suchą jak pracuje to jest ten hałas. U mnie to było takie terkotanie przez jakieś maks 2 sekundy. Chyba że u Ciebie jest to inny dźwięk lub faktycznie jest hałas jak diabli.
Rekomendowane odpowiedzi