Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy to się dobrze dociera? Zimmerman + ferodo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć:hi:

Czy ktoś doświadczony może rzucić okiem na te foty i powiedzieć czy te tarcze i klocki dobrze się docierają?

Ciągle widzę jakieś smugi i wżery, myślałem że to już powinno zniknąć, przejechane ok 1200km, tarcze zimmerman 312 klocki i Ferodo. Zaciski mają nowego gumki i tłoczki i wszystko bardzo starannie poskładane. Płyn nowy.

Czy też macie takie wrażenie że set Zimmerman +ferodo potrzebuje kilka hamowań na dogrzanie żeby to hamowało tak jak ma być? Przyklad: jadę z 10 km na tempomacie nie dotykając hamulca i jak depnę to jest słabszy niż jak po mieście od świateł do świateł. Wcześniej miałem 288 tarcze i klocki ATE i nie wyczuwałem żeby jakiegoś specjalnego grzania potrzebowały.

IMG_20210719_112700.jpg

IMG_20210719_112737.jpg

IMG_20210719_113038.jpg

IMG_20210719_113107.jpg

Edytowane przez pdk

Opublikowano

Mam Zimmermann + Ferodo i jest ok ^_^

Ja osobiście czegoś niepokojącego na zdjęciach nie dostrzegam.

Opublikowano

Na tych zdjęciach nic złego nie widać. Mam taki zestaw tylko w A6 C6 i hamują zawsze dobrze, nie trzeba ich "rozgrzewać".

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

chyba pozbyłem się tego złudnego 'niedogrzania' lub wrażenia że nie zawsze łapały jak powinny ;)

Zdemontowałem zacisk i wymieniłem tuleje prowadzące na nowe i gumki tym razem składając to na sucho, tak jak ustawa przewiduje i jest znacznie lepiej. Wcześniej zostawiłem stare tuleje, choć nie miały wżerów, to wyciągając je zauważyłem że ten plastitube ATE co tam napchałem strasznie się kleił i widocznie nie śmigało to płynnie. Teraz jest git :wink:

Opublikowano
4 godziny temu, pdk napisał:

chyba pozbyłem się tego złudnego 'niedogrzania' lub wrażenia że nie zawsze łapały jak powinny ;)

Zdemontowałem zacisk i wymieniłem tuleje prowadzące na nowe i gumki tym razem składając to na sucho, tak jak ustawa przewiduje i jest znacznie lepiej. Wcześniej zostawiłem stare tuleje, choć nie miały wżerów, to wyciągając je zauważyłem że ten plastitube ATE co tam napchałem strasznie się kleił i widocznie nie śmigało to płynnie. Teraz jest git :wink:

ATE mają chodzić na sucho. Sam się na tym złapałem i wylądowałem z nowymi tarczami u tokarza:tongue4: