wojtas_7 Opublikowano 19 Lipca 2021 Opublikowano 19 Lipca 2021 Witajcie Czy ktoś mógłby mi napisać krok po kroku jak sprawdzić sondy lambda? Mam program z tego forum vcds lite Wiem ze trzeba je chyba sprawdzać na zimnym i rozgrzanym silniku.
przem8 Opublikowano 19 Lipca 2021 Opublikowano 19 Lipca 2021 Diagnostyka sond lambda i katalizatora 1.8T - Diagnostyka VAG - Passat Forum FORUM.VW-PASSAT.PL DIAGNOSTYKA SOND LAMBDA I KATALIZATORA NA PRZYKŁADZIE SILNIKA 1.8T AWT z sondą szerokopasmową. Grupa 030. Układ regulacji lambda. 1. Status układu regulacji sondy lambda... W 1.6 będzie podobnie. Poza tym wystarczy log statyczny i dynamiczny 2+33 i będzie widać co i jak.
wojtas_7 Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Opublikowano 20 Lipca 2021 (edytowane) Mam takie wartości i chyba coś jest nie tak... Zbytnio się nie znam na tym, czy ktoś mógłby coś poradzic czy jesCze coś zrobić? Edytowane 20 Lipca 2021 przez wojtas_7
przem8 Opublikowano 20 Lipca 2021 Opublikowano 20 Lipca 2021 Wez zrób normalnie logi, wrzuć na vaglogi.pl i wklej linki. Co z tego mam Ci wyczytac? Oczekujesz pomocy to zrób to jak należy. Internery huczą od instrukcji na ten temat i na forum również opisane jak dla małego dziecka.
wojtas_7 Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Opublikowano 20 Lipca 2021 Ok zrobię nie ma problemu tylko jak zrobić te normalne logi? Zrobilem grupy 33 i 2 ale to chyba nie to
przem8 Opublikowano 20 Lipca 2021 Opublikowano 20 Lipca 2021 Poczytaj, obejrzyj jakikolwiek filmik. Wchodzisz w bloki pomiarowe w engine, wpisujesz interesujące Cie grupy, klikasz "log", wybierasz nazwę i miejsce zapisu start - stop- done i koniec.
Langista Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 Jak już w bloku pomiarowym ciągle jest "B1S1 NOT OK" to znaczy, że pierwszego testu, który ECU sam sobie wykonuje nie przeszła pierwsza sonda.
wojtas_7 Opublikowano 21 Lipca 2021 Autor Opublikowano 21 Lipca 2021 Langista Czyli 1 sonda jest do wymiany? Tj ta za katalizatorem czy przed? Dodam też że spalanie mi wzrosło
Langista Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 Z tego co wiem to pierwsza sonda jest w katalizatorze ale mogę się mylić. Przeprowadziłeś test? Zrób też logi aby wykluczyć źle działającą przepływkę lub lejący wtrysk itp.
wojtas_7 Opublikowano 21 Lipca 2021 Autor Opublikowano 21 Lipca 2021 Logi zrobiłem ale gdy je wklejam na Vaglogi. Pl to pisze mi cały czas jakiś błąd. Przeplywke wymieniona na nową ale nie oryginał, a lejący wtrysk to może też być ale. Nie wiadomo
Rekomendowane odpowiedzi