Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z podłączeniem radio z nawigacja Audi a6c5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem przed wczoraj a6 c5 i mam problem z podłączeniem radia z nawigacja poprzedni posiadacz mowil ze trzeba zmostkowac plusa czy coś w tym stylu ale nwm jak to zrobić dodam że kod mam wpisuje i nie idzie dalej tylko wyskakuje komunikat jak na foto.20210725_153318.jpg20210725_152214.jpg

Opublikowano

Musisz podać zasilanie na kontakt SAFE. Pin nr 5 kostki iso (czarnej) musi mieć stałe zasilanie 12V. Możesz zmostkować z pin nr 7 albo ciągnąć +12 V z puszki bezpieczników. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Czarnej kostki iso. 

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Muskel1 napisał:

Musisz podać zasilanie na kontakt SAFE. Pin nr 5 kostki iso (czarnej) musi mieć stałe zasilanie 12V. Możesz zmostkować z pin nr 7 albo ciągnąć +12 V z puszki bezpieczników. 

Zmostkowalem tak jak pisałeś i dalej nic 

Opublikowano

Sprawdzałeś przed zmostkowaniem, czy na tym pinie, który mostkujesz masz stałe +12V?

Opublikowano
  • Autor

Nie sprawdzałem ale jest na 7 pinie zmostkowane i w necie piszę ze 7 to stałe, nie mam nawet jak tego sprawdzić 

Opublikowano

Ktoś tam widać już grzebał i to powiedzmy, w sposób pozostawiający wiele do życzenia. Kable są poprzepinane. Na pinie 7 musisz podać stałe 12V, to samo na pin nr 5. Bez miernika nawet się za to nie bierz.

Opublikowano

po co ten zabytek techniki pakować :decayed: , z góry Ciebie poinformuje że nie będą Ci tylne głośniki nie będą  grały bo fabryczne radia maja tylko końcówkę mocy na przednie głośniki , a ty masz wersję auta z tzw. przygotowanie pod radio niefabryczne , 4 głośniki napędzane z radia ( bez subwoofera i wzmacniacza na tylne głośniki ) 

wszystko co napisał kolega @Muskel1 musi działać , więc albo radio śmietnik albo coś namieszane w instalacji 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi, jutro pojadę do jakiegoś magika który to zrobi