kris_91 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Zamontowałem modul tpms. Ile czasu kalibrują się czujniki? Przejechalem kilka km i nic
kris_91 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Raczej jakbym kable can L i H pomieszał to by wywaliło blad?
kris_91 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) Can High pod kanapa wtyczka t54. Wypiąłem z pinu 12 ale jest pomarańczowo szary a nie cały szary. A can low ma kolor pomarańczowo brazowy wypiąłem z pinu 30. Więc dobrze jest na moje. Komunikacja z modułem tpms jest Edytowane 9 godzin temu przez kris_91
kris_91 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Taki błąd wskakuje po chwili. Log-WAUZZZF47GA040430.txt
Muskel1 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Robiłeś jazdę próbną czy na postoju tylko sprawdzasz?
kris_91 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Robiłeś jazdę próbną czy na postoju tylko sprawdzasz? Pojeździłem trochę z 15km. I wywaliło ten błąd. Teraz po skasowaniu wraca po kilku metrach. Na liczniku niema bledu tylko w DTC. Czujniki w kołach mam już 2 lata ale to raczej nie ich wina.
Muskel1 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Wygląda na brak komunikacji z czujnikami.
polo25 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Masz podobny błąd jak było u mnie, jeździłem codziennie przez tydzień i nie wskoczyły dane, sprawdź podczas jazdy vcds w parametrach rzeczywistych czy pokazuje Ci dane z czujników, u mnie pokazywało ale nie mogło przypisać czujników, zrobiłem ustawienia fabryczne sterownika i przypisałem ręcznie każdy z 4 czujników do sterownika i dopiero wtedy zaczęło u mnie pokazywać ciśnienie na mmi.
kris_91 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 10 minut temu, polo25 napisał(a): Masz podobny błąd jak było u mnie, jeździłem codziennie przez tydzień i nie wskoczyły dane, sprawdź podczas jazdy vcds w parametrach rzeczywistych czy pokazuje Ci dane z czujników, u mnie pokazywało ale nie mogło przypisać czujników, zrobiłem ustawienia fabryczne sterownika i przypisałem ręcznie każdy z 4 czujników do sterownika i dopiero wtedy zaczęło u mnie pokazywać ciśnienie na mmi. Ustawienia w nastawach? Wyskakuje ze trzeba będzie robić parametryzacje. A wprowadzałeś w nowe w adaptacjach?
polo25 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Tak w adaptacjach wprowadzałem, u mnie nie trzeba było robić parametryzacji, wszystko później ruszyło.
Rekomendowane odpowiedzi