Andrzej36 Opublikowano 30 Lipca 2021 Opublikowano 30 Lipca 2021 Witam panowie audi posiadam od niedawna problem jaki mam to wywala mi błędy chyba wszystkich możliwych silniczków klap bo aż 6. Podczas jazdy ogrzewanie i klima działa , ale słychać dziwne dźwięki bzyczenie , terkotanie , przeskakiwanie…gdy zgasze auto przez jakiś czas tez słychać bzykanie terkotanie. Proszę o pomoc jak ugryźć temat czy są wszystkie silniki do wymiany ? Po skasowaniu błędów pojawiają się ponownie …
Andrzej36 Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Opublikowano 30 Lipca 2021 A mógłbyś rozwinąć ? Jak pisałem od niedawna posiadam audi i jeszcze nie ogarniam..
Muskel1 Opublikowano 30 Lipca 2021 Opublikowano 30 Lipca 2021 Skoro piszesz, że wszystkie silniczki sypią błędami, czymś to musiałeś odczytać? Jeżeli za pomocą VCDS to wklej tu pełen protokół diagnozy czyli Autoscan.
pila24 Opublikowano 31 Lipca 2021 Opublikowano 31 Lipca 2021 (edytowane) Kup calą nagrzewnice z exeo lub a4 b7 i przełóż wszystkie silniczki do siebie,one już są poprawione i nie wysypują się tak często jak te z b6,można też wymienić potencjometry same-ale różnie z nimi bywa. allegro.pl ALLEGRO.PL Edytowane 31 Lipca 2021 przez pila24
Andrzej36 Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Opublikowano 31 Lipca 2021 I z exeo lub a4 b7 będą pasowały ?nie trzeba nic przerabiać?i czy dużo z tym roboty jest to do ogarnięcia samemu?trzeba ściągać cały kokpit by się do nich dostać ?
Muskel1 Opublikowano 31 Lipca 2021 Opublikowano 31 Lipca 2021 11 godzin temu, Andrzej36 napisał: Aa Ok To nie nadaje się do diagnozy.
Andrzej36 Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Opublikowano 31 Lipca 2021 Tylko takim sprzętem dysponuje i takie błędy mi pokazuje
Muskel1 Opublikowano 31 Lipca 2021 Opublikowano 31 Lipca 2021 Pokazuje tylko połowe informacji. Zakup sobie VCDS bo zawsze się przyda.
pila24 Opublikowano 31 Lipca 2021 Opublikowano 31 Lipca 2021 5 godzin temu, Andrzej36 napisał: I z exeo lub a4 b7 będą pasowały ?nie trzeba nic przerabiać?i czy dużo z tym roboty jest to do ogarnięcia samemu?trzeba ściągać cały kokpit by się do nich dostać ? To są te same silniczki,tylko w poprawionych wersjach. Jest temat o silniczkach na forum,poza tym od kierowcy to dostęp jest dobry.
Andrzej36 Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Opublikowano 31 Lipca 2021 Ok zakupie vcdsa i zacznę się rozglądać za zestawem z b7. Z tego co się doczytałem to w b6 to często padały te silniki ,dodatkowo może zdarzyć się ze silnik zamknie klapę główna i już nie otworzy….ale na to znam z teorii patent. Podobno ściąga się podszybie wyciąga filtr kabinowy i da się ta klapę wyjąc bez jej uszkodzenia….(rozwiązanie doraźne )
Rekomendowane odpowiedzi