Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak regulacji lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od tygodnia jestem posiadaczem b7 z xenonami. Jest pewien problem ze nie działa samoregulacja niektórzy mi mrugaja myślałem ze może to bezpiecznik otworzyłem skrzyneczke a w miejscu nr 10 jest autom LWR szukajac w internecie jest tam właśnie do automatycznej regulacji proszę o pomoc

Opublikowano

1. Lampy fabrycznie czy dokładane?

2. Bixenon skrętny czy nieskrętny?

3. Masz omnikat na FISe mówiący o awarri samopoziomu?

4. Podpinałeś auto pod komputer celem scztania błędów?

5. Czy przy starcie silnika soczewki wykonują ruch testowy?

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Muskel1 napisał:

1. Lampy fabrycznie czy dokładane?

2. Bixenon skrętny czy nieskrętny?

3. Masz omnikat na FISe mówiący o awarri samopoziomu?

4. Podpinałeś auto pod komputer celem scztania błędów?

5. Czy przy starcie silnika soczewki wykonują ruch testowy?

1.wyglada z enie bylo nic tam ruszane wiec wydaje mi sie ze fabryczne

2.nieskretny

3.nic mi sie nie pojawilo

4.nie ale mysle ze sie wybiore

5.wlasnie chodzi o to ze nie ma tego ruchu testowego  

Opublikowano

Wrzuć zdjęcie wlepki i pełny autoscan z VCDS. Coś mi się wydaje, że skoro nie ma komunikatu o niedziałającym samopoziomie i brak jest testu przy urochamianiu silnika, to ktoś bixy partyzancko dołożył.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Pamiętaj, że test wykonuje nie podczas włączania świateł tylko już w czasie uruchamiania silnika. Jeżeli najpierw uruchomisz silnik i dopiero włączycz światła testu nie zaobserwujesz. Musisz stanąć wieczorem pod ścianą i uruchomić silnik z przełącznikiem świateł ustawionym albo na "Auto" albo na światłach mijania. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, Muskel1 napisał:

Pamiętaj, że test wykonuje nie podczas włączania świateł tylko już w czasie uruchamiania silnika. Jeżeli najpierw uruchomisz silnik i dopiero włączycz światła testu nie zaobserwujesz. Musisz stanąć wieczorem pod ścianą i uruchomić silnik z przełącznikiem świateł ustawionym albo na "Auto" albo na światłach mijania. 

Zrobiłem tak jak mowiłeś i idą góra potem w dół 

Opublikowano
15 godzin temu, Muskel1 napisał:

Wrzuć zdjęcie wlepki i pełny autoscan z VCDS. Coś mi się wydaje, że skoro nie ma komunikatu o niedziałającym samopoziomie i brak jest testu przy urochamianiu silnika, to ktoś bixy partyzancko dołożył.

U siostry sterownik poziomu w b7 się zawiesił i nie działał w ogóle ,a błędu na zegarach było brak - mimo iż komunikacji nie było ze sterownikiem. Odpiąłem,podpiąłem ponownie sterownik i wrócił do życia ,światła zaczęły znów poziomować.

Opublikowano
2 godziny temu, michal1999 napisał:

Zrobiłem tak jak mowiłeś i idą góra potem w dół 

Więc samopoziom działa. Powodem rażenia mogą być po prostu za wysoko ustawione lampy. Musisz podjechać do jakiegoś warsztatu żeby na urządzeniu do ustawiania świateł sprawdzili i ustawili.

Opublikowano
2 godziny temu, pila24 napisał:

U siostry sterownik poziomu w b7 się zawiesił i nie działał w ogóle ,a błędu na zegarach było brak - mimo iż komunikacji nie było ze sterownikiem. Odpiąłem,podpiąłem ponownie sterownik i wrócił do życia ,światła zaczęły znów poziomować.

Wykonywały test przy starcie?

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał:

Wykonywały test przy starcie?

Nie pamiętam,możliwe iż nie. Ogólnie światła obniżyły się niebezpiecznie,zasięg po ciemku wynosił jakieś 15 metrów a siostra jeździła tak kilka miesięcy. Na zegarach żadnej informacji o braku poziomu,sterownik poziomu nie odpowiadał.

Opublikowano
2 minuty temu, pila24 napisał:

Nie pamiętam,możliwe iż nie. Ogólnie światła obniżyły się niebezpiecznie,zasięg po ciemku wynosił jakieś 15 metrów a siostra jeździła tak kilka miesięcy. Na zegarach żadnej informacji o braku poziomu,sterownik poziomu nie odpowiadał.

Kobiety nie zwracają na takie rzeczy uwagi. Żona z tylko  jednym sprawnym głośnikiem w drzwiach jeździła i też wydawało jej się  to normalne:rolleyes:

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Muskel1 napisał:

Więc samopoziom działa. Powodem rażenia mogą być po prostu za wysoko ustawione lampy. Musisz podjechać do jakiegoś warsztatu żeby na urządzeniu do ustawiania świateł sprawdzili i ustawili.

Dziekuje bardzo za rady pozdrawiam 

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 1.08.2021 o 12:11, pila24 napisał(a):

Cześć, możesz napisać, w którym miejscu znajduje się ten sterownik? Mam identyczny problem, vag też nie pokazuje błędów. Test wykonuje w bardzo minimalnym zakresie, tzn. soczewki tylko jakby drgały dół - góra. Wcześniej było widać wyraźne opadnie i wznoszenie.

Edytowane przez wygibus

Opublikowano
9 godzin temu, wygibus napisał(a):

Cześć, możesz napisać, w którym miejscu znajduje się ten sterownik? Mam identyczny problem, vag też nie pokazuje błędów. Test wykonuje w bardzo minimalnym zakresie, tzn. soczewki tylko jakby drgały dół - góra. Wcześniej było widać wyraźne opadnie i wznoszenie.

Zdemontuj schowek pasażera,będzie przykręcony tuż nad nim.