Jump to content
IGNORED

Brak regulacji lamp


michal1999
 Share

Recommended Posts

Witam od tygodnia jestem posiadaczem b7 z xenonami. Jest pewien problem ze nie działa samoregulacja niektórzy mi mrugaja myślałem ze może to bezpiecznik otworzyłem skrzyneczke a w miejscu nr 10 jest autom LWR szukajac w internecie jest tam właśnie do automatycznej regulacji proszę o pomoc

Link to comment
Share on other sites

1. Lampy fabrycznie czy dokładane?

2. Bixenon skrętny czy nieskrętny?

3. Masz omnikat na FISe mówiący o awarri samopoziomu?

4. Podpinałeś auto pod komputer celem scztania błędów?

5. Czy przy starcie silnika soczewki wykonują ruch testowy?

 

Link to comment
Share on other sites

1 godzinę temu, Muskel1 napisał:

1. Lampy fabrycznie czy dokładane?

2. Bixenon skrętny czy nieskrętny?

3. Masz omnikat na FISe mówiący o awarri samopoziomu?

4. Podpinałeś auto pod komputer celem scztania błędów?

5. Czy przy starcie silnika soczewki wykonują ruch testowy?

 

1.wyglada z enie bylo nic tam ruszane wiec wydaje mi sie ze fabryczne

2.nieskretny

3.nic mi sie nie pojawilo

4.nie ale mysle ze sie wybiore

5.wlasnie chodzi o to ze nie ma tego ruchu testowego  

Link to comment
Share on other sites

Wrzuć zdjęcie wlepki i pełny autoscan z VCDS. Coś mi się wydaje, że skoro nie ma komunikatu o niedziałającym samopoziomie i brak jest testu przy urochamianiu silnika, to ktoś bixy partyzancko dołożył.

Edited by Muskel1
Link to comment
Share on other sites

Pamiętaj, że test wykonuje nie podczas włączania świateł tylko już w czasie uruchamiania silnika. Jeżeli najpierw uruchomisz silnik i dopiero włączycz światła testu nie zaobserwujesz. Musisz stanąć wieczorem pod ścianą i uruchomić silnik z przełącznikiem świateł ustawionym albo na "Auto" albo na światłach mijania. 

Edited by Muskel1
Link to comment
Share on other sites

14 godzin temu, Muskel1 napisał:

Pamiętaj, że test wykonuje nie podczas włączania świateł tylko już w czasie uruchamiania silnika. Jeżeli najpierw uruchomisz silnik i dopiero włączycz światła testu nie zaobserwujesz. Musisz stanąć wieczorem pod ścianą i uruchomić silnik z przełącznikiem świateł ustawionym albo na "Auto" albo na światłach mijania. 

Zrobiłem tak jak mowiłeś i idą góra potem w dół 

Link to comment
Share on other sites

15 godzin temu, Muskel1 napisał:

Wrzuć zdjęcie wlepki i pełny autoscan z VCDS. Coś mi się wydaje, że skoro nie ma komunikatu o niedziałającym samopoziomie i brak jest testu przy urochamianiu silnika, to ktoś bixy partyzancko dołożył.

U siostry sterownik poziomu w b7 się zawiesił i nie działał w ogóle ,a błędu na zegarach było brak - mimo iż komunikacji nie było ze sterownikiem. Odpiąłem,podpiąłem ponownie sterownik i wrócił do życia ,światła zaczęły znów poziomować.

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, michal1999 napisał:

Zrobiłem tak jak mowiłeś i idą góra potem w dół 

Więc samopoziom działa. Powodem rażenia mogą być po prostu za wysoko ustawione lampy. Musisz podjechać do jakiegoś warsztatu żeby na urządzeniu do ustawiania świateł sprawdzili i ustawili.

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, pila24 napisał:

U siostry sterownik poziomu w b7 się zawiesił i nie działał w ogóle ,a błędu na zegarach było brak - mimo iż komunikacji nie było ze sterownikiem. Odpiąłem,podpiąłem ponownie sterownik i wrócił do życia ,światła zaczęły znów poziomować.

Wykonywały test przy starcie?

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, Muskel1 napisał:

Wykonywały test przy starcie?

Nie pamiętam,możliwe iż nie. Ogólnie światła obniżyły się niebezpiecznie,zasięg po ciemku wynosił jakieś 15 metrów a siostra jeździła tak kilka miesięcy. Na zegarach żadnej informacji o braku poziomu,sterownik poziomu nie odpowiadał.

Link to comment
Share on other sites

2 minuty temu, pila24 napisał:

Nie pamiętam,możliwe iż nie. Ogólnie światła obniżyły się niebezpiecznie,zasięg po ciemku wynosił jakieś 15 metrów a siostra jeździła tak kilka miesięcy. Na zegarach żadnej informacji o braku poziomu,sterownik poziomu nie odpowiadał.

Kobiety nie zwracają na takie rzeczy uwagi. Żona z tylko  jednym sprawnym głośnikiem w drzwiach jeździła i też wydawało jej się  to normalne:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

3 godziny temu, Muskel1 napisał:

Więc samopoziom działa. Powodem rażenia mogą być po prostu za wysoko ustawione lampy. Musisz podjechać do jakiegoś warsztatu żeby na urządzeniu do ustawiania świateł sprawdzili i ustawili.

Dziekuje bardzo za rady pozdrawiam 

Link to comment
Share on other sites

W dniu 1.08.2021 o 12:11, pila24 napisał(a):

Nie pamiętam,możliwe iż nie. Ogólnie światła obniżyły się niebezpiecznie,zasięg po ciemku wynosił jakieś 15 metrów a siostra jeździła tak kilka miesięcy. Na zegarach żadnej informacji o braku poziomu,sterownik poziomu nie odpowiadał.

Cześć, możesz napisać, w którym miejscu znajduje się ten sterownik? Mam identyczny problem, vag też nie pokazuje błędów. Test wykonuje w bardzo minimalnym zakresie, tzn. soczewki tylko jakby drgały dół - góra. Wcześniej było widać wyraźne opadnie i wznoszenie.

Edited by wygibus
Link to comment
Share on other sites

9 godzin temu, wygibus napisał(a):

Cześć, możesz napisać, w którym miejscu znajduje się ten sterownik? Mam identyczny problem, vag też nie pokazuje błędów. Test wykonuje w bardzo minimalnym zakresie, tzn. soczewki tylko jakby drgały dół - góra. Wcześniej było widać wyraźne opadnie i wznoszenie.

Zdemontuj schowek pasażera,będzie przykręcony tuż nad nim.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...