Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Koło jednomasowe, tarcza i docisk do AVG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeśli chodzi ci o położenie pedału sprzęgła to jest sterowany hydraulicznie i tu nic nie zmienisz a jeśli chcesz aby sprzęgło ci szybciej "łapało" trzeba wzmocnić docisk i dać mocniejsze sprężyny do tarczy sprzęgła :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

jeśli chodzi ci o położenie pedału sprzęgła to jest sterowany hydraulicznie i tu nic nie zmienisz a jeśli chcesz aby sprzęgło ci szybciej "łapało" trzeba wzmocnić docisk i dać mocniejsze sprężyny do tarczy sprzęgła :przebiegly:

:polew: toż to robota dla Radzikowskiego a nie na warsztat w piwnicy :tongue4:. Zastanawiałem się czy nie kupić u niego docisku i tarczy do 1Z i zamontować do mojego koła :naughty:

Opublikowano

dokładnie tylko dla niego :gwizdanie: sam bym się skusił na wzmocnienie sprzęgła u radzia :chytry: jakbym nie było spłukany :polew:

Opublikowano

Panowie a jak wygląda sprawa wytrzymałosci nowego org dwumasa, mam program napisany na 160km&340nm noi niebawem oddam pompe na regeneracje, a aktualnie kączy sie juz sprzegło :kwasny: łapie dosć wysoko noi szarpie troche. Jeśli chodzi o mody nie zamierzam juz zwiększać mocy :gwizdanie:

Gdzieś wyczytałem że nowy dwumas zwytrzyma nawet 400nm ale pozostaje jeszcze pytanie jak długo? :gwizdanie:

Skalarx i jak zadowolony z usług Piotrusia z Łąki ???? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Panowie a jak wygląda sprawa wytrzymałosci nowego org dwumasa, mam program napisany na 160km&340nm noi niebawem oddam pompe na regeneracje, a aktualnie kączy sie juz sprzegło :kwasny: łapie dosć wysoko noi szarpie troche. Jeśli chodzi o mody nie zamierzam juz zwiększać mocy :gwizdanie:

Gdzieś wyczytałem że nowy dwumas zwytrzyma nawet 400nm ale pozostaje jeszcze pytanie jak długo? :gwizdanie:

Skalarx i jak zadowolony z usług Piotrusia z Łąki ???? :naughty:

wszystko wygląda ok, więc nie mam powodów do niezadowolenia :good:

Opublikowano

Ja na swoim jednomasie zrobiłem już ok 10.000 km i jestem zadowolony. Na początku dziwne uczucie ale to wynikało z przyzwyczajenia.

Zabieg polecam - momentu mam 350Nm i dwumas dostawał już drgań.

Opublikowano
  • Autor

Ja na swoim jednomasie zrobiłem już ok 10.000 km i jestem zadowolony. Na początku dziwne uczucie ale to wynikało z przyzwyczajenia.

Zabieg polecam - momentu mam 350Nm i dwumas dostawał już drgań.

Mi sie troche srednio podoba ale moze sie przyzwyczaje :good: Tego dwumasa miales nowego jak drgan dostawal? bo moze nowy by dawal rade. Ciekawy jestem ile zniesie nowiutki seryjny komplet :mysli: mocy momentu i jak dlugo :mysli:

Opublikowano

widzisz jaro4444 na nowych dwumasach w a4 b5 brata i swojej b7 ma po 200ps i ponad 400Nm o ile dobrze pamiętam trzeba by było jego zapytać jak to śmiga w b5

Opublikowano

Panowie rozmawiałem z Radzikowskim swojego czasu i On też potwierdził, że dwumas wytrzyma nawet 400Nm ale nie przez 200 tys. km tylko przez 40 tys. więc tutaj nie chodzi o to ile momentu przeniesie w danej chwili tylko o to ile da radę wytrzymać i jak długo będzie pracował bezawaryjnie.

Jak mam wydać 2 tys. i sprzęgło wymieniać po 40 tys. a zacznie kuleć po 20 to wolę jednomasa, który wytrzyma 100 tys.

Opublikowano

a no może i tak być :cool1:

Opublikowano

Przy pedale w B5 jest pewne cieglo z regulacja można je skrócić i sprzęgło będzie brało niżej.

Opublikowano

Fajnie tu piszecie o jednomasach do 1.9 TDI. Czy orientuje sie ktos o takim czyms do benzyny? Znalazlem ostatnio na allegro caly zestaw i sprzedajacy podawal ze jednomas podejdzie do 1.9 TDI i 1.8T. Czy wiecie gdzie dokladnie sprawdzic od czego dopasuje jednomasa. Zalezy mi na uzywanym kole. Z gory dziekuje. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Fajnie tu piszecie o jednomasach do 1.9 TDI. Czy orientuje sie ktos o takim czyms do benzyny? Znalazlem ostatnio na allegro caly zestaw i sprzedajacy podawal ze jednomas podejdzie do 1.9 TDI i 1.8T. Czy wiecie gdzie dokladnie sprawdzic od czego dopasuje jednomasa. Zalezy mi na uzywanym kole. Z gory dziekuje. :hi:

Z tego co ja wiem, to mój jednomas na przykład jest od 1,8 benzyna (A80 B4) :mysli:

Opublikowano

tez załozyłem niedawno komplet jednomasa i sprzegła Valeo

na początku jest dziwnie przy ruszaniu, takie drgania delikatne, w 1z tak miałem, no ale sie odzwyczaiłem i teraz znowu sie trzeba przyzwyczaić

w każdym razie sprzegło fajnie bierze i tak przyjemnie "chodzi" pedał

polecam :good:

Opublikowano

mówisz komplet valeo 1z, też mam taki pomimo tego że wielu mi go odradzało, drgania są takie delikatne jak mówisz ale tylko na początku potem to już rakieta :kox:

Opublikowano
  • Autor

mówisz komplet valeo 1z, też mam taki pomimo tego że wielu mi go odradzało, drgania są takie delikatne jak mówisz ale tylko na początku potem to już rakieta :kox:

A ty zrobiłeś swap silnika czy co? :blink: w b5 nie było AVF

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie co bardziej sie opłaca kupić?

Zastanawiam sie nad jednomasem

http://www.allegro.pl/item672935390_kolo_dwumasowe_sprzeglo_passat_audi_a4_a6_tdi.html lub od kolegi Rtocki

Czy moze nowy kompletny dwumas założyć :mysli:.

Program mam zrobiony na 160km i 340Nm i przebieg ok 300tys wiec sprzęgło juz nie domaga.

jak bym założył ori dwumasa to pożyło by to dłuzej niz 2lata :mysli:

I jeszcze pytanko ile moze kosztować dwumas kompletny

Opublikowano
  • Autor

Panowie co bardziej sie opłaca kupić?

Zastanawiam sie nad jednomasem

http://www.allegro.pl/item672935390_kolo_dwumasowe_sprzeglo_passat_audi_a4_a6_tdi.html lub od kolegi Rtocki

Czy moze nowy kompletny dwumas założyć :mysli:.

Program mam zrobiony na 160km i 340Nm i przebieg ok 300tys wiec sprzęgło juz nie domaga.

jak bym założył ori dwumasa to pożyło by to dłuzej niz 2lata :mysli:

I jeszcze pytanko ile moze kosztować dwumas kompletny

Kompletne nówka sprzęło SACHSA do AVG czyli tarcza, docisk, łożysko, dwumas, na allegro kosztuje 1700 PLN.

Sprzęgło do 1Z czyli tarcza, docisk łożysko - 700-750 PLN + używany jednomas od 70 - 150 PLN (zależy jak trafisz).

Różnica w cenie jest zasadnicza że się tak wyrażę :>. Ja jednak wybrałem droższy zestaw ori :gwizdanie: