Lichy92 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Witam. W związku z narodzinami dziecka chciałbym wyłączyć poduszkę pasażera z przodu żeby maluszek mógł bezpiecznie jeździć na przednim fotelu. Chciałbym to uczynić w moim A4 B7 i w A3 8P. W A3 już próbowałem z instrukcji, która gdzieś znalazłem w sieci, ale i mnie na dzień dobry problem jest taki, że w VCDS kanał 10-Adaracja jest nieaktywny. Czytałem, że trzeba wejść w kanał "Login", ale zamienia się on po 2 sekundach w "Coding II" i również jest nieaktywny. Jakieś pomysły ?
Banan Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 w A4 b7 dokładasz wyłącznik poduchy w schowek i kontrolkę w tunel , kodowanie VCDS i gotowe - wszystko jest opisane w temacie o tym
Lichy92 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Banan napisał: w A4 b7 dokładasz wyłącznik poduchy w schowek i kontrolkę w tunel , kodowanie VCDS i gotowe - wszystko jest opisane w temacie o tym Temat znam, ale myślałem, że jest możliwość wyłączenia przez VCDS bez montażu. Jednak jest to trochę roboty.
Banan Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 W B7 na 99% masz wiązkę przygotowaną ( oprócz schowka) , sprawdzałeś w adaptacjach w B7 czy można wyłączyć ? W C5 na pewno na pewno była taka opcja.
Lichy92 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2021 W dniu 15.08.2021 o 22:44, Banan napisał: W B7 na 99% masz wiązkę przygotowaną ( oprócz schowka) , sprawdzałeś w adaptacjach w B7 czy można wyłączyć ? W C5 na pewno na pewno była taka opcja. Nie sprawdzałem w B7 bo ostatnio za dużo czasu poświęcam A3. Gdyby była wiązka przygotowana to wystarczy kupić przełącznik na klucz i adaptacje ?
Banan Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 tak przełącznik + wiązka schowka , kontrolka i kodowanie
Rekomendowane odpowiedzi