Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośna praca silnika dochodząca od filtra powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich .

Chciałbym zapytać się was o radę,  otóż po zakupie auta  jakim jest audi a 4 b7 170km 2.0tdi zauważyłem po powrocie do domu brak plynu chłodniczego.  Z jednej strony pomyślałem że może być zapowietrzony i się odpowietrzył po 200km . Ale dalej go ubywa  , tak samo jest z olejem silnikowym . Dzisiaj prowadząc go do mechanika , on stwierdził że oleju prawie nie ma po przejechaniu jakiś 3-4 tys km . Powymieniał co miał powymieniać włącznie z chlodniczka oleju bo plamki oleju pływały na powierzchni zbiorniczka . Do czego dążę otóż jakiś tydzień temu auto przyjechało od lakiernika , chodził jak traktor a odgłos był najbardziej słyszalny od strony filtra powietrza a w szczególności jak się go zdjelo . Sprawdzana była kompresja na cylindrach jak i również był podłączony pod kompa  i wszystko wychodzi ze jest ok na kompie jaki i kompresja na 300000tysiecy km przejechane nie jest zła , delikatny spadek był na 2 cylindrach około 1 bara ale mieści się w przedziale . I mam do was takie pytanie bo też słyszałem że to mogły pójść zawory , bądź szklanki ale spadku mocy nie wyczuwam badz też innych objawów.  Za bardzo też niechcem nim jeździć żeby później nie generować kosztów.  a i mechanik dodał że można nim niby normalnie jeździć. 

Edytowane przez sirox

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam, po dłuższym czasie się odzywam, ponieważ auto mam do odbioru . Czesci takie jak komplet uszczelek prowadnice  popychacze  nowe zawory  regenerowane turbo itd. samochód opinią mechanika   nowy jak  z salonu . Pytanie moje brzmi czy 2500zl za samą robociznę to jest cena ok ? 

Edytowane przez sirox

Opublikowano

Cena ok. Można powiedzieć nawet że niska jak na taki zakres prac.

Opublikowano
  • Autor
20 minut temu, Langista napisał:

Cena ok. Można powiedzieć nawet że niska jak na taki zakres prac.

dlatego wolałem się upewnić i napisać :) trochę mu to zajęło ,a mi pół  dnia znalezienie kto regeneruje turbo w okolicy 

Opublikowano

Co znaczy za sama robocizne?

Jak 2500 za demontaz i montaz turbo, demontaz i montaz glowicy to bardzo duzo.

Jak 2500 za demontaz i montaz turbo, demontaz i montaz glowicy, regeneracje turbo i regeneracje glowicy to nie da sie tego zrobic w tej cenie.

Opublikowano

W sumie nie zwróciłem uwagi że o samą robociznę chodziło ?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.06.2022 o 17:12, nadybek napisał(a):

Co znaczy za sama robocizne?

Jak 2500 za demontaz i montaz turbo, demontaz i montaz glowicy to bardzo duzo.

Jak 2500 za demontaz i montaz turbo, demontaz i montaz glowicy, regeneracje turbo i regeneracje glowicy to nie da sie tego zrobic w tej cenie.

troche mnie tu nie było ,za zrobienie całej glowicy bez części i wstawienie już zregenerowanego turbo :)