Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPG] Problem z ciśnieniem doładowania 2,0 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mozesz zalac VPower 100 jak chcesz

te silniki sa wrazliwe na słaba jakosc paliwa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam,

niestety Panowie, problem znów powrócił tzn. znów wyskoczył check oraz znów obcina moc (po wyłączeniu i ponownym włączeniu zapłonu wszystko mniej wiecej wraca do normy - nie mniej jednak check zostaje)

wymienilem juz wlasnymi recami DV na http://www.intercars.com.pl/dynamic/uni/ws_show_pic.php?ax=F&towkod=311732353116&pic=0&moto=0

i wydawlo mi sie ze jest ok jezdzac po miescie ale niestety na trasie znow powrocil problem...

konkretne objawy to:

- obcina moc jedynie na trasie po przejechaniu 100 - 150 km i jedynie przy wyprzedzaniu tzn redukcji z 6 na 5 bieg przy wzglednie duzej predkosci 90 - 110 km/h i obrotach w okolicy 3000. Raz zdazylo mi sie to przy jezdzie pod gore w gorach wszystko inne przy wyprzedzaniu zaznaczam - delikatnym. Wyprzedzalem pare razy na duzym ogniu i wszystko bylo ok wiec raczej problem pojawia sie przy delikatnym traktowaniu gazu.

- zauwazam dodatkowo na 6 biegu zryw turbo ponizej 2000 do 3500 obrotow przy delikatnym dociskaniu gazu na innych biega wkreca sie plynnie, ba pomimo skoku obrotow nie czuc wielkiego zrywu

- wydaje mi sie, ze czasem smierdzi spalinami - szczypie w oczy, ale to moze mi sie wydawac bo jezdze drugim samochodem i czasem tez mi cos podjezdza tymbardziej ze mamy zime i wszystko co cieple lapie do srodka

- oraz wydaje mi sie ze czasem cos sie przesadnie grzeja okolice tunelu przy nawiewie na prawa noge - tzn goraco mi w noge na gazie, ale to tez moze byc zludzenie bo przeciez jezdzimy na ogrzewaniu

Bede sie umawial u mojego mechanika w tym tygodniu na podpiecie do VAG, nie mniej jednak moze macie jakies nowe pomysly na podstawie powyzszych danych?!

Dzięki jak zawsze za sugestie.

[br]Dopisany: 02 Styczeń 2011, 16:57_________________________________________________witam,

wydaje się, że problem został rozwiązany problem był w elemencie N75 (w moim przypadku 06F906283D) zdjęcia zaworu + opis w wątku http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=140204.0 w moim ułamała się ta sama odnoga + do tego "uchwyty mocujące"

tak czy inaczej przy tej okazji wymieniłem DV na nowy i aktualny, PCV na nowy i aktualny oraz powyższy N75 na nowy... czyli wygląda na to że najsłabsze ogniwa w osprzęcie TFSI mam wymienione - nic więcej tylko mieć nadzieje, że następne 60 tyś przejadę bez usterek w tym zakresie

pozdrawiam i dzięki za pomoc - w razie pytań - pytać, chyba można?!:)

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

z tego co czytałem na forum to w TFSI DV w ASO jest traktowany jako integralna części turbiny i nie występuje jako część zamienna :confused4:

2012_01_04_015750.jpg

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, link www.dubbersinc.com wygasł. Ma ktoś z Was te informacje na kompie i może wstawić ponownie np. jako jpeg?