Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 Avant - cieknie z dachu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie

Mam taki problem że po opadach deszczu mam mokra podsufitkę od strony oświetlanie w kierunku tylnych foteli -  wszystko rozchodzi się z kierunkiem pochylenia auta - w zależności jak i gdzie jest zaparkowany - tak od środka szyby, oświetlenia i rozchodzi się dalej.

Początkowo myślałem że to szyba puszcza ale przez około dwie gdzie godziny lałem po szybie i nic ani kropli... 

Obok oświetlanie też sucho, wyciągałem też oświetlenie i nic.

Od kilku dni testuje i nie mogę nic znaleźć - jeszcze nie ściągałem podsufitki ale to będzie kolejny etap (obecnie auto ciągle jeździ i staram się znaleźć przyczynę/miejsce bez dłuższego uziemiania pojazdu)

Pytanie czy jest jakaś inna możliwość ?  

Myślałem też o tym że może przez relingi cieknie i spływa po wnętrzu dachu dość środka ale mogę się mylić.... 

Zastanawiam się jak mogę jeszcze szybko zlokalizować problem ? Jakieś inne pomysły ? 

Dziękuję Za wszystkie sugestie.

Dziękuję 

Pozdrawiam 

Edytowane przez Luk_89

Opublikowano

Szukajka Ci się zepsuła?

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie mam szyberdachu i zapchane wężyki lub rozłączone odpadają :( Jakiś inny pomysł ?

Edytowane przez Luk_89

Opublikowano
7 minut temu, Luk_89 napisał:

Niestety nie mam szyberdachu i zapchane wężyki lub rozłączone odpadają :( Jakiś inny pomysł ?

Lej wodę po mocowaniach relingów na jednej stronie auta i obserwuj / jeśli podsufitka jest sucha oczywiście przed próbą/. To jedyna możliwość wg mnie.  Z szyberdachem lub panoramą byłoby prościej znaledż przyczynę ale tego nie masz  .

Opublikowano

Zdemontuj podsufitkę to od razu się dowiesz, a tak to będziesz nad tym rozmyślał i szukał niewidomego tygodniami. Jedyna możliwość to relingi a żeby to ogarnąć i tak będziesz musiał zdjąć podsufitkę.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Łyżki do tapicerki będę miał jutro a czy może ktoś podesłać jakiś filmik lub instrukcje rozbierana podsufitki tak abym nie połamał czegoś. Ja coś w necie znalazłem ale może ktoś ma lepszą instrukcje / filmik. 

Dziękuję 

Pozdrawiam 

Opublikowano
3 godziny temu, Luk_89 napisał:

Piszesz ciągle o szybie więc myślałem, że piszesz o szybie szyberdachu.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Panowie od jakiegoś czasu mam problem z wodą która dostaje się do samochodu i kąpię na fotel kierowcy podczas mycie przez chromy wokół szyb w jednym miejscu. Jeżdżę tym samochodem od 4.lat i nigdy nie było z tym problemu. Co można z tym zrobic

Opublikowano

Zdemontować podsufitkę I sprawdzić. Najprawdopodobniej relingi na mocowaniach puszczają.

Opublikowano
14 godzin temu, Maciek1281 napisał:

Witam. Panowie od jakiegoś czasu mam problem z wodą która dostaje się do samochodu i kąpię na fotel kierowcy podczas mycie przez chromy wokół szyb w jednym miejscu. Jeżdżę tym samochodem od 4.lat i nigdy nie było z tym problemu. Co można z tym zrobic

Masz szyberdach lub panoramę?

Opublikowano
5 godzin temu, Muskel1 napisał:

Masz szyberdach lub panoramę?

Nie mam woda wpada przez górny chrom

Screenshot_20220113-193959.jpg

Opublikowano

Auto powypadkowe?

Opublikowano
31 minut temu, Muskel1 napisał:

Auto powypadkowe?

Nie. 3 lata nim jeżdżę i nie było problemu. Zauważyłem to jakieś 3 miesiące temu