Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszczelnianie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Orientuje sie ktoś jakie są koszta + - uszczelnienia całego motoru? Zaczęło trochę kopcić spod maski i nie fajny zapach do kabiny się dostaje :/

Opublikowano

A nie masz czasem na myśli wymiany uszczelek klawiatury + ew zaślepek walków rozrządu, czy rzeczywiście chcesz cały silnik uszczelniacz?

Opublikowano

Zapewne z głowic się leje przy wałkach wydechowych wprost na kolektory wydechowe  + wycieki z broków również na kolektory ,to norma po czasie w tym motorze. Dół jest ok,tam wycieki raczej nie mają miejsca. 

Jak chcesz uszczelniać,to od razu simmeringi wałków rozrządu,uszczelki napinaczy,półksiężyce pod napinacze,broki (wyłącznie z aso),uszczelki dekli i świec (elring) + masa uszczelniającą  VR na zagięcia uszczelek,dodatkowo warto zrewidować odmy i wymienić separator na nowy. U mnie po takim zabiegu zrobiłem 40 tys km i nadal sucho. A przed tym świece tonęły w oleju,a na światłach waliło spalonym olejem niczym świeżym asfaltem.

Tutaj masz fajny temat z opisem 

A6C5.BLOGSPOT.COM

Przewodnik „zrób to sam” umożliwiający „krok po kroku” samodzielne naprawy samochodu Audi A6 C5. Opisy i zdjęcia z przebiegu prac. Inf. serwisowe, numery części, ceny, itp.

Ja za odmę długą,separator,uszczelki,simmeringi i broki zapłaciłem około 600 zł. Wszystko było wykonane razem z wymianą rozrządu i kilku innych drobnostek,łącznie 2 pełne dni roboty u mechanika.

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, piti82 napisał:

A nie masz czasem na myśli wymiany uszczelek klawiatury + ew zaślepek walków rozrządu, czy rzeczywiście chcesz cały silnik uszczelniacz?

Pod klawiaturą wymieniałem przy rozrządzie od razu. Na początku było spoko, ale z czasem zaczęło się dymić z prawej strony a ostatnio z lewej i ten zapach w kabinie. A uszczelki dalej suche. Czytałem o tych zaslepkach właśnie ze one powodują problem

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, pila24 napisał:

Zapewne z głowic się leje przy wałkach wydechowych wprost na kolektory wydechowe  + wycieki z broków również na kolektory ,to norma po czasie w tym motorze. Dół jest ok,tam wycieki raczej nie mają miejsca. 

Jak chcesz uszczelniać,to od razu simmeringi wałków rozrządu,uszczelki napinaczy,półksiężyce pod napinacze,broki (wyłącznie z aso),uszczelki dekli i świec (elring) + masa uszczelniającą  VR na zagięcia uszczelek,dodatkowo warto zrewidować odmy i wymienić separator na nowy. U mnie po takim zabiegu zrobiłem 40 tys km i nadal sucho. A przed tym świece tonęły w oleju,a na światłach waliło spalonym olejem niczym świeżym asfaltem.

Tutaj masz fajny temat z opisem 

A6C5.BLOGSPOT.COM

Przewodnik „zrób to sam” umożliwiający „krok po kroku” samodzielne naprawy samochodu Audi A6 C5. Opisy i zdjęcia z przebiegu prac. Inf. serwisowe, numery części, ceny, itp.

Ja za odmę długą,separator,uszczelki,simmeringi i broki zapłaciłem około 600 zł. Wszystko było wykonane razem z wymianą rozrządu i kilku innych drobnostek,łącznie 2 pełne dni roboty u mechanika.

Odma wydaje się w porządku, ale sprawdzić pewno nie zaszkodzi. Ogl żeby wymienić to co napisałeś trzeba pewno blokować rozrząd prawda? No i przy okazji bym musiał wymienić napinacz z łańcuchem skoro by było wszystko na widoku , bo zaczyna przez sekundę po odpaleniu pukać, a potem napinacz tylko cyka do póki olej się nie rozgrzeje

Opublikowano

Zaślepki wałków rozrządu kupuj w ASO, ponoć nieoryginalne są ciut mniejsze i po czasie znów cieknie, do tego tubka silikonu temperaturowego. Ja u siebie wymieniałem 66tkm temu i dalej spokój, robota to max godzina.

Numer zaślepki 078 103 113E, oczywiście 2szt

Edytowane przez piti82

Opublikowano

Koszt jednej zaślepki ok 50zł w ASO. Potwierdzam, że zamienniki są do bani.