Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

UK Audi A5 F5 2017 2.0 TDI 190KM Białe Coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dotarła kolejna część do wymiany, czekam jeszcze na łopatki do kierownicy z RS i wtedy montaż: 

20220208_120334.thumb.jpg.c41deaf4420000729a4ecf971fdbd97c.jpg

Oczywiście, chodzi o ten przycisk: 

20220208_120349.thumb.jpg.0a469cd70cc4db368a5e910f1782e138.jpg

Opublikowano

Czesc.

Fajnie sobie modzisz to autko. Ja bede dopiero zaczynal. Na pewno kola , lane assist , czytanie znakow no i jakies tam drobnice :unsure: Pierwsze pytanko to wlasnie lane assistance. Bo widze ze u Ciebie na kierunku sa linie a ja widzialem pajaka z autem na kierunku i distance +/- na cruise controle. I teraz ktory do czego jest. To na razie tyle by bylo. :hi:

20220214_201527.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, tom.1 napisał:

Czesc.

Fajnie sobie modzisz to autko. Ja bede dopiero zaczynal. Na pewno kola , lane assist , czytanie znakow no i jakies tam drobnice :unsure: Pierwsze pytanko to wlasnie lane assistance. Bo widze ze u Ciebie na kierunku sa linie a ja widzialem pajaka z autem na kierunku i distance +/- na cruise controle. I teraz ktory do czego jest. To na razie tyle by bylo. :hi:

I jeszcze pytanie o przod LED. Jak jedziesz do Polski lub FR,DE itd co ze swiatlami? Bo ja slyszalem ze nie trzeba naklejek a jak jest ? Wiesz cos?

20220214_201527.jpg

Opublikowano
11 godzin temu, tom.1 napisał:

Czesc.

20220214_201527.jpg

Lane assist to utrzymywanie pasa ruchu, a przyciski Distance + - to ustawienia odległości aktywnego tempomatu

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, tom.1 napisał:

Czesc.

20220214_201527.jpg

Są różne wersje. Lane Assist może mieć taki symbol jak na moim (droga) lub auto, takie jak na Twoim zdjęciu. Distance +/- jest od aktywnego tempomatu, którego ja nie mam, bo do tego są potrzebne radary w przednim zderzaku ?

Opublikowano
1 minutę temu, dazwid napisał:

Są różne wersje. Lane Assist może mieć taki symbol jak na moim (droga) lub auto, takie jak na Twoim zdjęciu. Distance +/- jest od aktywnego tempomatu, którego ja nie mam, bo do tego są potrzebne radary w przednim zderzaku ?

To już wiesz co następne, zmieniaj tę manetkę i bierz się za radary :D 

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, Ivanek napisał:

To już wiesz co następne, zmieniaj tę manetkę i bierz się za radary :D 

Marzenie mieć radar ACC, niestety koszta zbyt wysokie jak dla mnie, żeby to sobie samemu wyrezać :decayed: Więc zadowole się póki co lane assist, a w przyszłości może uda się kupić auto z aktywnym tempomatem ;) 

Opublikowano

Dzieki za info o manetce. A jak ze swiatlami LED na europe?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, tom.1 napisał:

Dzieki za info o manetce. A jak ze swiatlami LED na europe?

Co masz na myśli, jeżeli chodzi o światła led? 

Opublikowano
19 godzin temu, dazwid napisał:

Co masz na myśli, jeżeli chodzi o światła led? 

Jak jedziesz do PL lub inneego kraju na kontyncie  na zwykle lampy przyklejasz naklejki na swiatla a jak to sie ma do LED headlights. Trzeba naklejac czy nie.

Opublikowano
13 godzin temu, tom.1 napisał:

Jak jedziesz do PL lub inneego kraju na kontyncie  na zwykle lampy przyklejasz naklejki na swiatla a jak to sie ma do LED headlights. Trzeba naklejac czy nie.

A w menu przypadkiem nie ma jakiegoś trybu 'turystycznego' czy coś w podobie? Coś mi świta, ale nie pamietam dokładnie.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, czarny69 napisał:

A w menu przypadkiem nie ma jakiegoś trybu 'turystycznego' czy coś w podobie? Coś mi świta, ale nie pamietam dokładnie.

W B8 na 100% miałem tryb turystyczny, tutaj nie pamiętam czy coś takiego jest, będę mógł sprawdzić dopiero w weekend. Generalnie już od lat nie byłem samochodem poza UK ?

Opublikowano
11 godzin temu, czarny69 napisał:

U mnie nie ma. Szwagier ma w passacie ten tryb ale ma troszke inne lampy.

Opublikowano

W B8 takia funkcja była, w B9 już jej nie ma. 

Opublikowano
1 minutę temu, Muskel1 napisał:

W B8 takia funkcja była, w B9 już jej nie ma. 

To moze kolega wie czy w A5 F5 taka funkcja jest. 

Opublikowano

Też nie ma B9 i F5 to bliźniaki.

Opublikowano
6 minut temu, Muskel1 napisał:

Też nie ma B9 i F5 to bliźniaki.

Dzieki. To moze bedziesz wiedzial cos o swiatlach . Kiedys jadacz uk na kontynent przyklejalismy naklejki na lampy zeby zmienic kat swiatla. A mam te LED-y i slyszalem ze nie trzeba naklejac bo one koryguja strumien swiatla. :eusathink:

Opublikowano

Raczej nic nie korygują, bo zarówno w B9 jak i F5 żadne rodzaje lamp ( są 3 rodzaje, Bi-Xenon, LED i LED Matrix), nie mają już tak jak poprzednie generacje, soczewek ruchomych w płaszczyźnie poziomej, czyli funkcji skrętnej. Nie wiem jak wygląda sytuacja z naklejkami czy innymi czynnościami dla aut o ruchu lewostronnym. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
17 minut temu, Muskel1 napisał:

Raczej nic nie korygują, bo zarówno w B9 jak i F5 żadne rodzaje lamp ( są 3 rodzaje, Bi-Xenon, LED i LED Matrix), nie mają już tak jak poprzednie generacje, soczewek ruchomych w płaszczyźnie poziomej, czyli funkcji skrętnej. Nie wiem jak wygląda sytuacja z naklejkami czy innymi czynnościami dla aut o ruchu lewostronnym. 

Dzieki za info.

Opublikowano

Regulacja zasięgu reflektorów  8Q3  automatyczna regulacja świateł 

to jest z mojego vin-u . Moze o to chodzi ze one nie oslepiaja aut z przeciwnego kierunku jazdy.