Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Kierownica MF a funkcjonalność (RNS-E i moduł BT)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Miałem w planach montaż kierownicy od B7, ale po rozważeniu za i przeciw zrezygnowałem, lecz nadal brakuje mi multifunkcji. Na jaki zakres funkcjonalności mogę liczyć mając kierę MF od B6, RNS-E oraz BT w wersji 8P1. 

Czy tak jak w B7 będzie działać przewijanie kontaktów na FIS z poziomu kierownicy? Czy można za pomocą przycisków przejść do rejestru połączeń np. nieodebranych? Zapytam inaczej... jakich funkcji nie będę miał w kierownicy B6 z porównaniu do tej z B7?

Obecnie mam trójramienną i moduł Q. Czy wystarczy tylko zmienić taśmę?

Z góry dziękuję za pomoc!

Opublikowano

Ja nie mam rns'a, ale mam bt i kierownice multi z b6 i mogę za jej pomocą:

Przewijać kontakty na fis'ie

Regulować głośność w radiu ( mam concerta 2)

Zmieniać stacje radiowe

Rejestrów ostatnich połączeń nie mam, ale z rns chyba będziesz miał

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano
8 godzin temu, george napisał:

Czy tak jak w B7 będzie działać przewijanie kontaktów na FIS z poziomu kierownicy? Czy można za pomocą przycisków przejść do rejestru połączeń np. nieodebranych? Zapytam inaczej... jakich funkcji nie będę miał w kierownicy B6 z porównaniu do tej z B7?

Obecnie mam trójramienną i moduł Q. Czy wystarczy tylko zmienić taśmę?

Z góry dziękuję za pomoc!

MF w b6 nie obsługuje wywoływania komunikatów głosowych oraz rozpoznawania mowy.

Będziesz mógł wchodzić do książki telefonicznej na fisie ,ale nie ma możliwości wchodzenia w rejestr połączeń z poziomu kiery MF (możliwe jest to tylko na modułach fiscona),połączenia odbierasz i kończysz z kiery. Rejestr połączeń masz na rnse w menu telephone.

Moduł Q nie współpracuje z kierownicą MF z b6 ,potrzebujesz moduł pod MF dla b6 (np. N,P,L),moduł trapezowy do obsługi przycisków MF,taśmę airbag do b6 MF i kabelek do airbaga b6.

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, pila24 napisał:

ale nie ma możliwości wchodzenia w rejestr połączeń z poziomu kiery MF (możliwe jest to tylko na modułach fiscona),

Do przeżycia. :P 

W zakresie multimediów, czyi obsługi radia, AUX etc. kierownica B6 ma jakieś braki względem B7?

Opublikowano
1 godzinę temu, george napisał:

kierownica B6 ma jakieś braki względem B7?

Ma braki ergonomiczne i estetyczne ? wygodniej się obsługuje funkcje rolkami niż guziczkami. Funkcje poza obsługą komunikatów navi i rozpoznawania mowy są takie same. Aczkolwiek jest jeszcze kwestia przełączania utworów,radia z b7 nie rozpoznają sygnału do przełączenia utworu/stacji na module kiery z b6. Musiał byś mieć stare rnse z b6 (chyba bez literki na końcu kodu modelu) by przełączanie działało.

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, pila24 napisał:

Aczkolwiek jest jeszcze kwestia przełączania utworów,radia z b7 nie rozpoznają sygnału do przełączenia utworu/stacji na module kiery z b6. Musiał byś mieć stare rnse z b6 (chyba bez literki na końcu kodu modelu) by przełączanie działało.

Dziwne... :eusathink:B7 nie miało LEDa, więc teoretycznie RNS-E z B6 i B7 powinny być kompatybilne. 

Opublikowano
2 godziny temu, george napisał:

Dziwne... :eusathink:B7 nie miało LEDa, więc teoretycznie RNS-E z B6 i B7 powinny być kompatybilne. 

B6 pod koniec produkcji dostało rnse zamiast rns-d,takie rnse z b6 działa w pełni poprawnie z kierą MF tylko z b6. Analogicznie jest z radiami concert 2,wersje z b6 działają z MF z b6 i odwrotnie. A rnse led jest kompatybilny ze zwykłym rnse z b7.