Babko Opublikowano 8 Października 2021 Opublikowano 8 Października 2021 Witam wszystkich , naszła mnie myśl żeby zrobić Stokera z silnika 2.8 i dołożenie do tego Turbo ktoś przerabiał temat lub ma jakieś informacje jakie części są potrzebne i czy jest to w ogóle możliwe Wiem że lepiej zrobić SWAP na 2.7 i takiej wyjdzie ale mimo wszystko chciałbym spróbować ?
majkel_majki Opublikowano 8 Października 2021 Opublikowano 8 Października 2021 Do tego trzeba mieć przynajmniej podstawową wiedzę, której jak wnioskuję po poście nie posiadasz. 2.8 to jest silnik bez potencjału, a 2.7 bit to już ze względu na wiek i zużycie tych silników stary kondon + na dzień dzisiejszy moce do uzyskania w ludzkich pieniądzach też nie powalają, teraz to dłubie się przy 3.0 tfsi.
Babko Opublikowano 8 Października 2021 Autor Opublikowano 8 Października 2021 Spokojnie wiedzą którą posiadam wystarczy mi żeby poskładać silnik tylko po prostu chciałem się dowiedzieć jakie części bym potrzebował żeby zaoszczędzić czasu na szukaniu Wiem że są silniki bardziej rozwojowe od 2.8 ale chcę zostać przy nadwoziu B5 (sentyment do tego samochodu) jeśli rzeczywiście nie znajdę informacji to będę myślał nad swapem na coś innego
Sania Opublikowano 14 Listopada 2022 Opublikowano 14 Listopada 2022 W dniu 8.10.2021 o 07:31, Babko napisał(a): Witam wszystkich , naszła mnie myśl żeby zrobić Stokera z silnika 2.8 i dołożenie do tego Turbo ktoś przerabiał temat lub ma jakieś informacje jakie części są potrzebne i czy jest to w ogóle możliwe Wiem że lepiej zrobić SWAP na 2.7 i takiej wyjdzie ale mimo wszystko chciałbym spróbować ? I jak tam ? Coś wyszło z tego ? Bo jestem w trakcie zakładania kompresora
Rekomendowane odpowiedzi