Skocz do zawartości
IGNOROWANY

cisza w glosnikach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie mam problem a mianowicie przestaly mi grac glosniki w drzwiach kierowcu ten na gurze jak i ten na dole ich cisze poprzedzilo tygodniowe trzeszczenia az w koncu cisza graja tylko drzwi pasazera czy kttos moze wie co moglo sie stac od strony radia sprawdzalem wszystko ok a tapicerki z drzwi jeszcze nie zdejmowalem stad moje pyt. wole najpierw spytac niz na slepo szukac

Opublikowano

Odpiął się konektor albo przerwał kabelek który idzie do głośnika, miałem tak samo i pomogło lutowanie

Tapicerkę trzeba zdjąć

Opublikowano

Tak jak pisze spedyt, zdejmij boczek z drzwi i oblukaj :wink:

Opublikowano
a te przerwanie to pod tapicerka na drzwiach moglo sie pojawic czy na przejsciu miedzy drzwiami a karoseria.???

U mnie przerwało się przy głośniku, kabelek który idzie od konektora do magnesu

Opublikowano
a u mnie oba w drzwiach

W drugich drzwiach też przelutowałem bo charczał i lut prawie puścił

Opublikowano
a u mnie oba w drzwiach

W drugich drzwiach też przelutowałem bo charczał i lut prawie puścił

Ale chodzi o to ze w drzwiach sa po 2 glosniki z tego co kojaze jeden nisko tonowy a drugi wysokotonowy i oba milcza.!!!

Opublikowano

Oba są na jednym kabelku, rozbierz boczek i wszystko się wyjaśni :wink:

Opublikowano

tak przy okazji zdejmowania tapicerki drzwi co moge poradzic na luzna klamke ze strony kierowcy poniewaz to ze ona jest luzna to mlo powiedziane wogle nie jest naciagnieta i lata sobie .???

Opublikowano

Mi też lata ale nie chce mi się tego rozbierać, daj znać czy się udało

Opublikowano

no wlasnie jak rozbiore to chce wiedziec jak sie zabrac przy okazji za klamke by ja naprawic i moze jakas dobra dusza podpowie co zrobic.??

Opublikowano

Z klamką przy okazji to nic nie zrobisz. Musisz najpierw kupić oryginalną sprężynę z klamką w ASO (coś ok. 40zł), kiedyś rozbierałem w A3 u szwagra a w A4 wygląda to bardzo podobnie.