Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zgubiłem klucze - samochód bez kluczy - martwy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od kwietnia 2021 mój samochód stoi w Warsztacie. Zgubiłem jedyny klucz i mam poważny problem. Zamówiłem kluczy w serwisie AUDI i nowy BCM1- dalej NIC. Zamówiłem nowy BCM2 (sterownik komfortu) z Niemiec, ale był kodowany wcześnie, dlatego zwróciłem z powrotem. Teraz w Warsztacie powiedzieli, że mam zamówić tylko i wyłącznie BCM2 w AUDI, ponieważ musi być zarejestrowany. 

Pytanie, co mam zrobić, zamówić ten sterownik? Może ktoś mi pomoże tu. 

AUDI A4 / B8 / 2015 z USA zarejestrowany w PL od 2018, Automat, benzyna 2:0. Sedan. 

Będę wdzięczny za wszelką pomoc!

Opublikowano

Zapytaj kolegi @Deniro czy dadzą radę inny kluczyk zakodować do starego BCM2.

Opublikowano

Nie wiem tylko dlaczego kazali zamówić Ci BCM1, który z zezwoleniem startu nie ma nic wspólnego. Zezwolenie startu znajduje się w BCM2 więc oddałbym im ten BCM1 i domagał się zwrotu poniesionych kosztów. W Polsce warsztaty ASO wciskają klientom bajkę, że nie wolno im kodować zezwolenia startu w używanych sterownikach BCM2 i nakazują zakupić nowe. Nie jest to do końca prawdą. Wolno, należy tylko wysłać zapytanie/prośbę do Ingolstadt i zostaje w tym celu przydzielony Token na sesję, w której daną operacje można wykonać. 

Opublikowano
3 godziny temu, Jozef81 napisał:

Witam,

od kwietnia 2021 mój samochód stoi w Warsztacie. Zgubiłem jedyny klucz i mam poważny problem. Zamówiłem kluczy w serwisie AUDI i nowy BCM1- dalej NIC. Zamówiłem nowy BCM2 (sterownik komfortu) z Niemiec, ale był kodowany wcześnie, dlatego zwróciłem z powrotem. Teraz w Warsztacie powiedzieli, że mam zamówić tylko i wyłącznie BCM2 w AUDI, ponieważ musi być zarejestrowany. 

Pytanie, co mam zrobić, zamówić ten sterownik? Może ktoś mi pomoże tu. 

AUDI A4 / B8 / 2015 z USA zarejestrowany w PL od 2018, Automat, benzyna 2:0. Sedan. 

Będę wdzięczny za wszelką pomoc!

mój Boże......

kupujesz nowy klucz (klucze) w ASO, tam też dopisujesz i po temacie

zadnych BCMów i innych gów...ien

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Dev napisał:

mój Boże......

kupujesz nowy klucz (klucze) w ASO, tam też dopisujesz i po temacie

zadnych BCMów i innych gów...ien

Pod warunkiem, że wiedzą jak ale jak widać trochę kompetencji i wiedzy brakło:decayed: Innym powodem może strach, że przyuczyli trzeci lub czwarty kluczyk i w razie kradzieży auta obawiali się restrykcji. Dlatego chcieli nowy BCM2 z całkiem nowym innym IMMO. Nawet tutaj wystarczyłoby wykasować wszystkie stare klucze i problemu też nie ma. Ale to też trzeba wiedzieć:decayed:

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Jedyne co trzeba zmienić to warsztat i znachorów. W aucie nic nie wymieniaj jak masz klucz z aso to 10 min roboyty. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał:

Pod warunkiem, że wiedzą jak ale jak widać trochę kompetencji i wiedzy brakło:decayed: Innym powodem może strach, że przyuczyli trzeci lub czwarty kluczyk i w razie kradzieży auta obawiali się restrykcji. Dlatego chcieli nowy BCM2 z całkiem nowym innym IMMO. Nawet tutaj wystarczyłoby wykasować wszystkie stare klucze i problemu też nie ma. Ale to też trzeba wiedzieć:decayed:

Jak dopisujesz klucze to stare już nie są aktywne. Jedyne co to działają tylko zamki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...