mily Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witam!! Zauważyłem że wskaźnik poziomu paliwa myli się o ok 5 litrów. Zrobiłem diagnostykę zegarów a te poustawiały się tak: obrotomiesz na 3100 (powinno być 3000) prędkościomierz na 105 (powinno być 100) wskaźnik paliwa - poniżej połowy o ok pół przedziałki (powinna być połowa) wskaźnik temperatury - powyżej 90 stopni o ok 0,5 podziałki (powinno być 90) Jak to wykalibrować, czy jest taka możliwość?? Albo jak zdiagnozować przyczynę takich odchyleń (albo ktoś grzebał i manualnie żle założył wskaźniki, np o jeden ząbek, albo styk ma większa rezystancję wiadomo lata), a i jeszcze jedno odczytałem przebieg z Vag i okazało się że się niezgadza o 4 km to normalne??
domjenick Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 co do przebiegu to sie zgadza,co do ustawienia -sprobuj tego,ale gwarancji,ze dziala nie dam... http://wiki.ross-tech.com/index.php/Audi_A4_%288E%29_Instrument_Cluster_%288EC/8ED/8HE%29#Adaptation
mily Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Hmy, a ma ktoś coś takiego w języku polskim w wersji full?? Tu jes tylko o kalibracji paliwa. To nawet gdzieś już było na forum, bardziej interesują mnie pozostałe wskaźnik (prędkość obroty prędkościomierz). Może być też i w angielskiej, ale boję się że coś źle zrozumiem i namieszam.[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2009, 22:22_________________________________________________Wogóle by mi się przydała pełna instrukcja tego oprogramowania.[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2009, 22:24_________________________________________________Bo większości musze się domyślać i kierować intuicją, a te instrukcje co znalazłem to tylko powierzchownie wytłumaczone jest do czego służa poszczególne opcje, ale konkretów brak.
domjenick Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 gdybysmy wiedzieli wszystko-serwisy by nas nie widzialy nigdy...
mily Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2009 hehe i o to chodzi ja prędzej czy później znajdę taki opis, tylko muszę mieć trochę czasu.
skalarx Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Jak dla mnie to ktoś grzebał w zegarze i zdejmował wskazówki Zrób to samo: zdejmij wskazówki, włącz diagnostykę zegarów i pozakładaj wskazówki równo na pionowo Bez tego możesz jedynie skorygować wskazanie paliwa w podanych przez kolgów grupach :gwizdanie:
mily Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Jak dla mnie to ktoś grzebał w zegarze i zdejmował wskazówki Zrób to samo: zdejmij wskazówki, włącz diagnostykę zegarów i pozakładaj wskazówki równo na pionowo Bez tego możesz jedynie skorygować wskazanie paliwa w podanych przez kolgów grupach :gwizdanie: Kurde czy w tym kraju już nie ma auta bez cofniętego licznika.[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2009, 23:51_________________________________________________Chociaż by mogli to właściwie złożyć
domjenick Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 przeciez nie masz dmuchnietego...
spanky Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 kalibracja reczna .. zdjac wskazowki ...
pioteres Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 a i jeszcze jedno odczytałem przebieg z Vag i okazało się że się niezgadza o 4 km to normalne?? a moglby to kolega zdradzic jak w b5 odczytal wartosc km w vagu? Pozdrawiam
mily Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Gdzieś w liczniku chyba to było, jakiś początkowy blok (albo w silniku już nie pamiętam)
domjenick Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 17 instrument ,08 mesuring blocks,kanal 010
mily Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2009 17 instrument ,08 mesuring blocks,kanal 010 Może i tak, ja mam polskiego waga, więc wiem co do nie mówi jak mu się coś nie podoba.
Rekomendowane odpowiedzi