Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z rozruchem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po wymianie rozrusznika auto ma problem z rozruchem lecz tylko za pierwszym razem, za każdym kolejnym odpaleniem jest okej. Co należy sprawdzić by nie pchać się w dodatkowe koszty ? :eusathink:

Opublikowano

Jakie ma konkretnie problemy? Kreci ale nie odpala? Opisz dokładnie co się dzieje, poza tym sprawdź błędy w sterowniku silnika.

Opublikowano
  • Autor
38 minut temu, Langista napisał:

Jakie ma konkretnie problemy? Kreci ale nie odpala? Opisz dokładnie co się dzieje, poza tym sprawdź błędy w sterowniku silnika.

błędów nie ma żadnych, jedynie kąt synchronizacji -1.96 :unsure: przy pierwszym odpaleniu gdy samochód chwile postoi musi kręcić chwile dłużej ok. 3 sekund,

gdy zgasze odrazu i próbuje odpalić ponowie pali od strzała. Dodam że auto mam od niedawna i poprzednie wlasciciel chwile temu wymieniał pompowtryski oraz robił rozrząd. 

Edytowane przez adizd577

Opublikowano
  • Autor

241793176_1016273222531294_9121292286667755853_n.jpg

Opublikowano

I tylko rozrusznik wymieniłeś? Czy problem był już przed wymianą rozrusznika?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Langista napisał:

I tylko rozrusznik wymieniłeś? Czy problem był już przed wymianą rozrusznika?

Przed wymianą było tak samo ?

Opublikowano

Więc..

7 godzin temu, adizd577 napisał:

po wymianie rozrusznika auto ma problem z rozruchem 

Wprowadziłeś w błąd. W dieslu za bardzo nie siedzę ale coś tam ktoś pisał o cofającym sie paliwie, na to mi tutaj wygląda. Sprawdź jeszcze czy jak włączysz zapłon, wyłączysz i włączysz ponownie (aby pompa przepompowała dwa razy) to czy odpali 'za pierwszym'. Powiedz jeszcze, jak długo masz ten problem? Powiększa się przy zimnych porankach?

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor
40 minut temu, Langista napisał:

Więc..

Wprowadziłeś w błąd. W dieslu za bardzo nie siedzę ale coś tam ktoś pisał o cofającym sie paliwie, na to mi tutaj wygląda. Sprawdź jeszcze czy jak włączysz zapłon, wyłączysz i włączysz ponownie (aby pompa przepompowała dwa razy) to czy odpali 'za pierwszym'. Powiedz jeszcze, jak długo masz ten problem? Powiększa się przy zimnych porankach?

Sprawdzałem to własnie dzisiaj rano z przekręcaniem zapłonu i wciąż to samo. Z tym problemem męczę się od września gdy kupiłem ten samochód. Zawsze z rana czy zimno czy ciepło za pierwszym razem słabo pali.

Edytowane przez adizd577

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, kamil-vag napisał:

A akumulator sprawdzony ?

Tak, przekładałem z innego auta i to samo :co:

Opublikowano

Miałem kiedyś podobny przypadek w astrze 3, po wymianie rozrusznika ciężko zapalał, w krótkim czasie został założony nowy dwumas i jak ręką odjął, tak jakby coś nie tak było z nową zębatka rozrusznika a starym kołem zamachowym...

Ewentualnie postaw auto tak żeby d*pa była wyżej niż przód, z górki i zobacz czy jest lepiej...

Opublikowano
  • Autor
20 minut temu, kamil-vag napisał:

Miałem kiedyś podobny przypadek w astrze 3, po wymianie rozrusznika ciężko zapalał, w krótkim czasie został założony nowy dwumas i jak ręką odjął, tak jakby coś nie tak było z nową zębatka rozrusznika a starym kołem zamachowym...

Ewentualnie postaw auto tak żeby d*pa była wyżej niż przód, z górki i zobacz czy jest lepiej...

Parę tysięcy kilometrów temu dwumas wymieniany ale spróbuję tak odpalić zobaczymy 

Opublikowano

Kabel masowy przy rozruszniku ma dobry kontakt? Nie jest uszkodzony?

Opublikowano
  • Autor
54 minuty temu, Langista napisał:

Kabel masowy przy rozruszniku ma dobry kontakt? Nie jest uszkodzony?

Sprawdzałem przy wymianie rozrusznika ?