wester Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 A co powiecie na temat mycia autka w myjni? Nigdy nie korzystałem z myjni bo slyszalem ze rysuja lakier a jaka jest prawda? i czym najlepiej myc, szczotka, gabka, sciereczka...? [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 02-04-2007, 10:49 ] wydzielony z meguiars.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hincó Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Czy karcherem (nie wiem jak sie to pisze) da rade naprawde porzadnie umyć autko? Jaką wydajność musi mieć żeby tak było? Miałem jakiegoś najmniejszego no i mycie.. ekhm.. to juz lepiej polać wodą prosto z węża.. ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pre_pl Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Czy karcherem (nie wiem jak sie to pisze) da rade naprawde porzadnie umyć autko? Tymi najtańszymi sądze, że nie... To juz lepiej kupić inną myjkę ciśnieniową (Boscha) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platiniumm Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 nawet taka lepsza myjka jie poradzi sobie z bardziej zabrudzonym autkiem ja kupilem sobie taka mala myjke i aktywna piane najpierw mocze caly samoshod potem piana i plucze - wtedy zejdzie wiekszy brod i piach a jesli jeszcze potrzeba to mozna jakaz miekka gabka jeszcze umyc na szybko i lakier sie nie porysuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 myjki wysokocisnieniowe doskale zdają egzamin w wstepnym myciu i opłukaniu podwozia z soli i syfu ale docelowo nadwozie i tak trzeba gąbka lub specjalną rękawicą z szamponem potraktować wiem z autopsji i z resztą tak na dobrych myjkach robią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pre_pl Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 ja kupilem sobie taka mala myjke i aktywna piane jaką masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hincó Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Wiec opowiadania coby kolega karcherem z zasynanym płynem mył autko na błysk są wyssane z palca? [ Dodano: 02-04-2007, 11:44 ] JA uzytkowałem taką ok 3-4 lata temu, rozleciała sie http://allegro.pl/item181705409_tanio_myjka_cisnieniowa_karcher_2_01_gwar_fvat.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pre_pl Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 uzytkowałem taką ok 3-4 lata temu, rozleciała sie no właśnie... rozleciała się - te tanie nie są dobre podobno Bosch AQUATAK 100 jest dużo lepsza, nie wspominając o 110 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 ja użuwam karchera 100 bar i wystarczy w zupełności, przywiozłem sobie z Niemiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spedyt Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Wiec opowiadania coby kolega karcherem z zasynanym płynem mył autko na błysk są wyssane z palca? Zdecydowanie tak, jak nie pogłaszczesz lakieru gąbką to nie ma efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Wiec opowiadania coby kolega karcherem z zasynanym płynem mył autko na błysk są wyssane z palca? Zdecydowanie tak, jak nie pogłaszczesz lakieru gąbką to nie ma efektu amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hincó Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 no właśnie... rozleciała się Bo spadła z półki na wys 2m bo tam było jej miejsce Zapomniałm dodać a naprawa (plastikowe kolanko z jakimś tam kanallikiem) to koszt ok 300 zł więc podziękujemy [; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elkrecik Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Myjka + gabka z wiaderkiem z woda i szamponem do auta. A co do myjki- Bosch Aquatak:mialem 2 lata i niestety badziew masakryczny bo: a) slabiutkie wykonanie, nietrwaly waz do lancy, c) slabe cisnienie. Wlasnie testuje Karchera i naprawde bije Boscha na glowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pre_pl Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Wlasnie testuje Karchera a którego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spedyt Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 W pracy myjemy autka takim czymś Z podgrzewaniem wody po prostu chce się myć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elkrecik Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 a którego ? Karcher K 5.80 M PLUS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pre_pl Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Karcher K 5.80 M PLUS no to ładne porównanie Myjka Boscha za 400 zł i Karchera za 1100 To musi być dobra myjka, fakt http://www.aks.pl/oferta/?id=1&pid=305 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elkrecik Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 No akurat mam duzy rabat na Karchery :biggrin: Pre_pl - doradz mi lepiej co zrobic z ta zacieta klapa w moim temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wester Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ja nigdy nie dotkne auta gabka! juz raz mylem gabka, dostalo sie ziarenko piasku i ciagnalem je po calej masce. Moim zdaniem tylko porzadna szczotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ja nigdy nie dotkne auta gabka! juz raz mylem gabka, dostalo sie ziarenko piasku i ciagnalem je po calej masce Dlatego trzeba płukać gąbkę co kilka ruchów , najpierw dokłądnie opłukać audiczkę z piasku i większych zabrudzeń a dopiero potem szamponem i gąbką traktować lakier, nie wydaje mi się by można było bez gąbki osiągnąć odpowiedni efekt, na wszystkich lepszych myjniach na jakich byłem używają gąbek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi