Maxivoice Opublikowano 10 Grudnia 2021 Opublikowano 10 Grudnia 2021 (edytowane) Witam mam audi a4 b7 1.9 tdi i mam problem z temperatura. Tak już się działo gdy nie było mrozów. Prawdopodobnie od początku gdy go kupiłem ( wrzesień). Auto nagrzewa się do 90c jedynie gdy nie włącze ogrzewania ani nawiewu. Inaczej spada po minucie do 70c i nagrzeje się maksymalnie do 70c z ogrzewniem czy to podczas jazdy czy postoju. Dodam że ciepłe ogrzewanie i nawiew działają bardzo dobrze. Termostat wczoraj wymieniony firmy wahler i bez zmian. Mam w planach wymianę czujnika temperatury ale wątpię by to coś dało. Jakieś sugestie panowie? Z góry dzięki Edytowane 10 Grudnia 2021 przez Maxivoice
Langista Opublikowano 10 Grudnia 2021 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Wentylator cały czas pracuje? Mógł się sterownik zawiesić i bez odbierania ciepła z nagrzewnicy jakoś daje sobie radę. Podpiąć kompa i odczytać błędy.
Maxivoice Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2021 Tam są dwa wentylatory? Ten od chłodnicy stoi co jest na wierzchu a drugi zabudowany od klimy? Ogrzewanie może być na maxa i trzyma temperaturę ale jak tylko włącze nawiew na kilka kresek to spada do 70c I nie rośnie. Układ odpowietrzony. Dolny przewód zimny a górny ciepły.
Langista Opublikowano 12 Grudnia 2021 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Jest jeszcze możliwość, że jakiś czujnik głupieje i pokazuje złe wartości, nie wiem.. żadnych błędów? Bloki pomiarowe się zgadzają? Bo jak po włączeniu ogrzewania błyskawicznie spada temperatura to na bank wina czujnika.
Maxivoice Opublikowano 13 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2021 W środę podepnę po komputer i sprawdzę błędy. Wymienię też czujnik temperatury i zobaczymy
Rekomendowane odpowiedzi