Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Cieknąca maglownica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam no więc mam wycieki z prawej strony magla czy da rade zlikwidować wyciek bez ściągania magla co się znajduję pod osłoną harmonijkową

Opublikowano

Raczej nie :decayed:.....

Opublikowano

Radoss1000, mam dla ciebie dobra rade nie bierz sie sam za regeneracje maglownicy i czasem nie kupuj zestawow naprawczych bo to wielka lipa!!!! Ja sam wzialem sie za to (ciekla mi tylko z prawej strony a po wymianie uszczelniaczy leje z oby dwoch!!!!!!!!) wywalilem kase w bloto!!!. W czestochowie regeneruja za 500zł kontakt 501-637-642. Pozdrawiam

Opublikowano

No niestety kolego jak piszą moi przedmówcy , sam magla nie zregenerujesz. Jedynie możesz go sam wymontować, i zawieść do regeneracji w Wawie ceny sie wahają od 450 do 650 pln. za regeneracje .

Opublikowano
  • Autor

a ja wam mówię że jak z prawej cieknie to da się zrobić bez zbytnio większych kosztów :cool1: i sam do tego doszedłem Pozdrawiam

Opublikowano

Jak? :gwizdanie:

Opublikowano

a ja wam mówię że jak z prawej cieknie to da się zrobić bez zbytnio większych kosztów :cool1: i sam do tego doszedłem Pozdrawiam

A sprawdzałeś czy z lewej nie cieknie?? Bo mi się też zdawało że cieknie tylko z prawej.. po wyjęciu magla okazało się że leje z dwóch stron..

Opublikowano
  • Autor

lewa sucha sprawdzałem z lewą by był większy kłopot a więc trzeba

-spuścić płyn

- ściągnąć koło

- od kręcić końcówkę

- ściągnąć osłonę gumową

-odkręcić drążek

-wyciągnąć zawleczkę oddzielającą tuleje prowadzącą od magla

-ściągnąć tuleje

- wymienić simering i oring

i zrobić wszystko w odwrotnej kolejności

cała filozofia

najlepiej kupić jakąś tanią od młodego auta angielską używkę i wymienić całą tuleje prowadzącą

Opublikowano

W 3mieście regeneracja to wydatek od 450 do 700zł. Właśnie to przetestowałem, z czego robocina 430zł (montaż i demontaż). Mechanik stwierdził, że mam w 70% walniente zawieszeni (5 wahaczy). Jak to możliwe, skoro nie tak dawno byłem na przeglądzie i niczego mi nie wykryto, żadnych luzów? Czy to możliwe, czy raczej gość mi kity wciska?

Opublikowano

Właśnie dzisiaj w 3mieście zapłaciłem za regenerację maglownicy + płukanie ukł wspomagania + płyny + zbieżność _+ drążek kierowniczy 1390zł ........ bolało

Opublikowano

Rafik gdzie robiłeś tę regenerację maglownicy?

Opublikowano

u mnie tez leje sie z prawej strony,plyn uciekl i pompa zaczela glosno chodzic dolalem plynu i spoko ale jak skrece mocno w prawo to pompa glosniej pracuje, czy to oznaka ze pompa tez walnieta? a od anglika pasuje maglownica?

Opublikowano

Hermesso regeneracje robiłem w tej firmie http://www.nagengast.pl/

autko w końcu działa jak należy tylko kasa w kieszeni się nie zgadza ;)

Dostałem coś na wzór karty gwarancyjnej opiewającej na 1 rok co do samej usługi i fachowości nie mam zastrzeżeń...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Rafik, bardzo dziękuje za namiary. Z pewnością w przyszłości się tam pojawię (oby nie), ale...

Ja zrobiłem regenerację maglownicy+ płyny + regeneracja końcówek u mechanika garażowego (polacanego na forum) i zapłaciłem 880 zł. Też mnie ten wydatek bolał... Wziąłem rachunek, abym mógł później w razie czego zareklamować usługę. Uwagi: mam mieszane uczucia....