komar977 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Witam, wiem że temat ze swiecami się wielokrotnie powtarza, ale mam przewaliłem cały internet i może ktoś tutaj będzie znał odpowiedz. Mianowicie mam problem z błędem obwód 3ciej swiecy żarowej, wyskakuje check i może opisze po krótce sytuacje z moim autem. Auto orginalnie a4 b7 1.9 tdi kod silnika BKE, silnik padł wymiana słupka na AVF. Wyskakuje check od swiec, po wymianie słupka swiece nie były wymieniane bo były dobre, przyszła zima jest błąd, auto było u mechanika nie pomógl w sumie u dwóch. Pierwszy mowił ze na swiecy był jakis osad wyczyscił to według niego swieca jest dobra no i 2 dni znowu bład, dzisaj auto wrociło od kolejnego stwierdził ze swieca na której wyskakuje bład jest niedobra i wymienił.. Błąd jak był tak jest stwierdził że on tego nie ogarniei kazał szukać jakiegos elektryka I teraz pytanie swieca która wyjał to BERU 226 474 BE0 a zakupił i włożył NGK Y-607AS z tego co patrzyłem one długoscią sie zgadzają kolor gumek zielony, tylko mają inne napięca. Jest ktoś w stanie mi powiedzieć czy jeśli wymieniłem sam słupek to swiece muszą byc pod kod silnika BKE czy AVF.
komar977 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2021 Temat swiec chyba rozwiązany, okazalo sie ze były swiece od avf z innym napięciem wymiana na beru 5v i check bez podpiecia komputera zgasl, Ktoś moze sie orientuje co to za nalot na swiecy, cos jak olej, w pierwszej chwili ze opiłki z olejem wymieszane ale nie wiem
Rekomendowane odpowiedzi