Jump to content
IGNORED

[B6] Do czego sluza te przyciski? (climatronik)

Recommended Posts

Posted

Witam.

Posiadam audiczke od pol roku juz prawie, i nadal nie wiem co dokladnie robia przyciski:

http://lukasz.murka.net/02042007.jpg

1) Pierwszy od góry po lewej (podobno zamkniety obieg - tak mowi instrukcja)

2) Drugi od gory po lewej (podobno klima chodzi na mniejszych obrotach przez co mniej pali silnik - takie slyszalem teorie)

3) Trzeci od gory po lewej...to juz wogole nikt nie wie...i w instrukcji nic nie ma na ten temat...

Za podpowiedzi dziekuje z gory.

Pozdrawiam.

Posted

1. No, zamknięty obieg - nie pobiera powietrza z zewnątrz. Przydatne jak jakiś smród (w korku, jazda za furką z gnojówką itp) z zewnątrz dochodzi. Trzeba pamiętać o wyłączeniu, bo jak za długo masz uruchomione, to szyby bardzo parują.

2. No, dokładnie . Wyłącza sprężarke od klimy.

3. NIe widzę dokłądnie co tam w środku jest, ale zdaje sie, że "A" od Automatic. Prawdopodobnie automatyczne włączanie gadżetów (grzanie, klima itp) uzależnione wyłącznie od temp zaprogramowanej na klimatroniku. Innymi słowy auto decyduje w jaki sposób i którymi nawiewami utrzymać zadaną przez Ciebie temp.

Tak to sobie koncypuję.

Posted

2. No, dokładnie . Wyłącza sprężarke od klimy.

czyli leci sobie nawiew...ale bez klimatyzacji tak?

Posted

Mam inny panel sterowania klimatronikiem :confused:

Posted
czyli leci sobie nawiew...ale bez klimatyzacji tak?
Tak mi to ktoś kiedyś tłumaczył. Chociaż nie ukrywam, że wydaje mi sie, ze jak latem jechałem i ECON włączyłem to cóś tam lekko zimnem dmuchało :biggrin:
Mam inny panel sterowania klimatronikiem
Masz też inne autko. Imatys ma B6, a tymczasem nawet w B5 w 1999 był inny klimatronik niż w Twoim :smile:
Posted
Trzeci od gory po lewej...to juz wogole nikt nie wie...i w instrukcji nic nie ma na ten temat...

no 3 to troszke inaczej wit bo mam taki sam klimatornik i to "A" to jest automatyczny obieg wew jak jest jakies mocno zanieczyszczone powietrze to sam przeskakuje tak mi to ktos kiedys tlumaczyl u mnie nie wiem czy dziala bo mam czujnik G232 walniety aon jest od tego trzeba wymienic

Guest Iceman
Posted

1 obieg zamknięty

2 wyłącza klime

3 niemam pojęcia :rotfl:

Posted
no 3 to troszke inaczej wit bo mam taki sam klimatornik i to "A" to jest automatyczny obieg wew jak jest jakies mocno zanieczyszczone powietrze to sam przeskakuje tak

w dokumentacji jest napisane, że (1) to ręczne włączanie obiegu, a (3) to automatyczne.

Także możesz mieć rację, że samo włącza się...Sądząc po nazwie.

Posted

No ten 3 z opisem A ma czujnik i sprawdza zanieczyszczenie powietrza , jak coś nie halo to odpala cyrkulacje wewnętrzną , ale na smród szamba niestety nie działa :D

Posted
w dokumentacji jest napisane, że (1) to ręczne włączanie obiegu, a (3) to automatyczne.
No ten 3 z opisem A ma czujnik i sprawdza zanieczyszczenie powietrza , jak coś nie halo to odpala cyrkulacje wewnętrzną , ale na smród szamba niestety nie działa :D

No, Imatys i wszystko masz jasne.

1. Działa na smród szamba - włączane manualnie

2. Wyłącza chłodzenie - włączanie manualnie

3. Działa na puszczane bąki - włączanie automatycznie.

:rotfl::rotfl::rotfl:

Posted

No, Imatys i wszystko masz jasne.

1. Działa na smród szamba - włączane manualnie

2. Wyłącza chłodzenie - włączanie manualnie

3. Działa na puszczane bąki - włączanie automatycznie.

:rotfl::rotfl::rotfl:

dobre dobre...rozwiazywanie spraw na wesolo jest ok :cool:

Posted

hehehe ten trzeci to jest obieg z użyciem "filtra węglowego" (to jest taki wynalazek dla alergików) :wink: pierwszy czyli obieg zamyka dopływ powietrza z zewnątrz a ten drugi zamyka i filtruje np: pyłki kwiatów i inne ustrojstwa hehe ale to jest na 99.9 % nie chce tu nikogo w błąd wprowadzać lepiej sie jeszcze gdzieś upewnić

• 3 years later...
Posted

czy tak ma być że na początku jazdy climatronic dmucha ciepłem tylko z zewnętrznych kratek konsolia a środki nic, czy wszyscy tak maja? :mysli: