Matizz4 Opublikowano 1 Lutego 2022 Opublikowano 1 Lutego 2022 Cześć wszystkim, Chciałbym zasięgnąć rady odnośnie problemu jaki mam w mojej B7. Posiadam A4 B7 z silnikiem 1.8t BFB quattro z wtryskami od BEX i mapą na nie całe 200KM, posiadam w nim LPG jednak przypadłość występuje na obu paliwach. Problem polega na tym że gdy samochodowem zrobię krótką trasę, dajmy na to 10km, to przy obrotach 2500, 3000 na 3 czy 4 biegu, odpycha się aż miło, jednak gdy zrobię 50, 60km i depnę przy podobnych obrotach samochód przyspiesza ale już nie ma takiego odejścia. Audi zakupiłem latem i myślałem że przy temperaturze ok. 30 stopni to normalne, seryjny intercooler może nie dawać rady, jednak teraz mamy luty i temp. Około zera i występuje podobny problem. Jak myślicie to dalej może być problem natury intercoolera? Poprostu nie wyrabia? Czy jednak problem tkwi w czym innym? Dodam że po zakupie miałem problem z zaworem doładowania turbiny, ponieważ przy równoramiennym przyspieszaniu przy 2 i 4 tys obrotów dostawał muła jakby go coś blokowało, komputer pokazał przeładowanie w tym zakresie, wymiana zaworu rozwiązała problem, niestety nie wiem czy przed wymianą zaworu aktualny problem też występował. Dzięki za odpowiedzi, Pozdrawiam.
przem8 Opublikowano 1 Lutego 2022 Opublikowano 1 Lutego 2022 (edytowane) Logi porób, nikt tu szklanej kuli nie ma. Edytowane 1 Lutego 2022 przez przem8
Rekomendowane odpowiedzi