Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Drgania z tyłu samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy wybrałem dobry dział ale opisze mój problem.....

Przy ruszaniu na niskich biegach (1,2) pojawiają się Z TYLU SAMOCHODU dziwne drgania jakbym miał młot pneumatyczny w bagażniku....tak samo jak się jedzie na drugim, trzecim biegu i za bardzo się przyhamuje auto zaczyna przyspieszać silnikiem i znowu się pojawiają te drgania......wcześniej już je słyszałem ale ostatnio stały się jakby głośniejsze.....myślę ze nie może to być nic ze skrzynia albo sprzęgłem bo chodzi elegancko.....słyszałem coś o wymianie oleju tylnym moście....czy to może być to?????

Proszę pomóżcie mi bo szukałem już wcześniej na internecie i nic nie znalazłem :(

Opublikowano

Co ty masz za audi bo w profilu masz fwd ,a a chcesz olej wymieniać w tylnym moście :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

no fwd

Opublikowano

no fwd

FWD to ośka a nie Q :kox:

Opublikowano
  • Autor

miesza o to ....ma ktoś jakieś sugestie co to za drgania...??

Opublikowano

nyggga a sprawdzałeś czy masz koła dokręcone - może osiołki po wymianie na letnie nie dokręcili...

Opublikowano

nyggga a sprawdzałeś czy masz koła dokręcone - może osiołki po wymianie na letnie nie dokręcili...

Albo źle przechowywane i troszę się zniekształciły, albo nie wyważone dobrze, albo ... ten typ tak ma, czyli ... letnie opony są twardsze i czuć poprostu więcej nierówności.

Opublikowano
  • Autor

opon nie wymieniałem jeszcze ale może coś się tam poluzowało sprawdzę.....

Opublikowano

A może przyczyną są drgania układu wydechowego :mysli: Sprawdziłbym wieszaki.

Opublikowano

A może przyczyną są drgania układu wydechowego :mysli: Sprawdziłbym wieszaki.

Jest taka opcja, ale wtedy raczej na postoju też to by było wyczuwalne, a chyba nawet bardziej.

Ale sprawdzenie nic nie kosztuje.

Opublikowano

Pooglądaj zaciski (klocki ci nie stoją okrakiem na tarczy?, cylinderek nie jest zapieczony? i linki od ręcznego, może coś ci blokuje koła zwyczajnie. i przy ruszaniu (niskiej prędkości masz takiego zająca)???

Tylny hamulec ma tłoczek, który się rozkręca przy hamowaniu (inaczej jak w przodzie tam jest na wcisk) i może coś tam nie teges.

A możesz tylne koło prawe i lewe podlewarkować i pokręcić nim i zobacz czy nie ma dużych oporów (bez zaciągniętego ręcznego) lub coś nie zaczyna ci tam chrobotać.

Opublikowano
  • Autor

bylem u mechanika coś tam pogrzebał ale nie mógł znaleźć przyczyny sprawdził układ wydechowy i nic tam nie stuka.....wczoraj zauważyłem ze jak skręcę kierownica do oporu to tez lekko trzeszczy.....mam pytanie czy jest jakieś urządzenie gdzieś kolo silnika które tłumi jego drgania???? bo kiedyś gdzieś o tym czytałem a wiem ze przez około miesiąca jeździłem na rozwalonej poduszce od silnika i może coś się tam poluzowało.....ale ze stylu stuka to tez dziwne....sprawdzę w weekend tynie kola może coś tam się dzieje nie tak....[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2009, 15:07_________________________________________________Panowie a może poduszki pod skrzynia ????? :cool1:

Opublikowano

Uszkodzona poduszka może jak najbardziej powodować takie objawy.