Grzesiek2211 Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Dzień dobry, Czy robił już ktoś z was czyszczenie dolotu(od EGR aż po kolektor ssący włącznie) w 2.0 TDI audi A4 b9 DEUA? Jestem ciekaw jak wygląda dolot po większym przebiegu. W starszych modelach 2.0 TDI syfu tam było co nie miara i spadała moc auta( albo ja miałem tyle szczęścia na takie trafić). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtassprt Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Witaj, jestem po wymianie UPG w 2.0 tdi DETA, i miałem przyjemność czyścić dolot. Przelot 126tkm. Farę fotek. Generalnie wszystko do mycia :] w tych czasach to norma.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek2211 Opublikowano 18 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Dzięki za zdjęcia. Teraz będzie łatwiej mi ze śrubami. Z ciekawości: Jak wyglądał zawór EGR? Czy wystarczy ściągnąć płyn ze zbiorniczka aby już nie ciekło po wyjęciu kolektora ssącego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtassprt Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Tak, cały plyn do spuszczenia. Co dokładnie chcesz robić z zaworem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek2211 Opublikowano 20 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 4 godziny temu, Wojtassprt napisał: Tak, cały plyn do spuszczenia. Co dokładnie chcesz robić z zaworem? Chodziło mi o to czy był bardzo zalepiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtassprt Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Parę mm sadzy było. Stary czy nowy diesel nagar zbiera się tak samo. Jak znajdę zdjęcia to wstawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sokolec22 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Jaki koszt takiego czyszczenia dolotu i EGR? Mam przebieg 120tkm i znajomy doradza czyszczenie. Zbedny wydatek czy faktycznie zabieg wymagany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtassprt Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Przy 120 zbędny wydatek. Ja robiłem bo musiałem ściągać głowicę. Mnie nic nie kosztowało bo robiłem sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMarci Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Cześć Wojtassprt , miałbyś może jakieś wskazówki jak się za to zabrać? Dużo czasu Ci to zajęło? Też chciałem sam sobie to porozkrecac i wyczyścić. Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hero85 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Hej, czyścił ktoś może dolot u siebie w DETA i jest w stanie to pokazać krok po kroku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtassprt Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Ja czyściłem, ale nie robiłem dokładnej foto-instrukcji. Rozbierania jest sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombi211 Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Hej @Wojtassprt, Mogę spytać co było powodem UPG przy tym przebiegu? Mam ten sam silnik i przebieg w swoim 😄. Pozdr Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi