S3WCIO Opublikowano 21 Lutego 2022 Opublikowano 21 Lutego 2022 Witam, jak w temacie. W moim 1.8t Q umiera skrzynia tak stwierdził mechanik podczas diagnozy, głośne wycie wraz ze wzrostem prędkości silnika pod obciążeniem, a na podnośniku szum z okolic skrzyni. W moim AVJ : Skrzynia - FPT Dyfer : ETT Pytanie moje brzmi czy regenerowac skrzynie?, bo ciężko cokolwiek znaleźć do kupienia praktycznie żadnych ogłoszeń z pasującymi skrzyniami, rozważam również swap na skrzynie GVE z 2.0TFSI, jednak koszty dużo większe.
przem8 Opublikowano 21 Lutego 2022 Opublikowano 21 Lutego 2022 Jak robisz często trasy to szukaj kompletu od tfsi, z długimi przełożeniami. Przecież ta krótka skrzynia to nieporozumienie i katorga do jazdy.
S3WCIO Opublikowano 21 Lutego 2022 Autor Opublikowano 21 Lutego 2022 (edytowane) właściwie to bardzo rzadko zdarza mi się robic długie drasy, najczęściej odcinki 20-30km prędkościami 70-110, więc właśnie nie wiem czy jest sens, zakładania skrzyni tfsi Edytowane 21 Lutego 2022 przez S3WCIO
Rekomendowane odpowiedzi