Mariusz Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 (edytowane) Za każdym razem jak wyłącze auto i postoi to po odpaleniu resetuje się zużycie paliwa dopiero jak odpalę przejadę jakieś 500 metrów zaczyna pokazywać .Czy tak to ma być czy się coś psuje.Jak jest w waszych virtualach ? Vcds nie pokazuje żadnych błędów Edytowane 23 Marca 2022 przez Mariusz
Muskel1 Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 (edytowane) Normalne. Dlatego nazywa się to pamięć tymczasowa. Masz jeszcze pamięć drugą pamięć, która zapamiętuje spalanie długoterminowe i nie resetuje się samo z siebie. Wszystko opisane jest w instrukcji obsługi Edytowane 23 Marca 2022 przez Muskel1
vvalery Opublikowano 29 Marca 2022 Opublikowano 29 Marca 2022 W dniu 23.03.2022 o 13:46, Mariusz napisał: Za każdym razem jak wyłącze auto i postoi to po odpaleniu resetuje się zużycie paliwa dopiero jak odpalę przejadę jakieś 500 metrów zaczyna pokazywać .Czy tak to ma być czy się coś psuje.Jak jest w waszych virtualach ? Vcds nie pokazuje żadnych błędów Zależy ile stoisz. Nie jestem pewien, ale do godziny na pewno mi pokazuje tyle na ilu się zatrzymałem. Kasuje się dopiero po kilkugodzinnym postoju.
Muskel1 Opublikowano 29 Marca 2022 Opublikowano 29 Marca 2022 3 minuty temu, vvalery napisał: Zależy ile stoisz. Nie jestem pewien, ale do godziny na pewno mi pokazuje tyle na ilu się zatrzymałem. Kasuje się dopiero po kilkugodzinnym postoju. Po dwóch godzinach kasuje się automatycznie 1
vvalery Opublikowano 29 Marca 2022 Opublikowano 29 Marca 2022 Teraz, Muskel1 napisał: Po dwóch godzinach kasuje się automatycznie Tak właśnie myślałem, dlatego ważne jest ile kolega stoi tym autem bo jak kilka czy kilkanaście minut to nie powinno się w żaden sposób kasować. 1
Muskel1 Opublikowano 29 Marca 2022 Opublikowano 29 Marca 2022 Nie powinno. Jeżeli jednak się kasuje to coś jest nie tak.
mczarek1 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 W dniu 29.03.2022 o 11:04, Muskel1 napisał(a): Nie powinno. Jeżeli jednak się kasuje to coś jest nie tak. No właśnie ja nie na wirtualu ale środkowym wyświetlaczu mam to samo po wyciągnięciu dpf przeczyszczeniu go pod ciśnieniowo wykaz pokazuje się spalania po 500 metrach a tak mi się wydaje że wcześniej było od razu po odpaleniu i gdzie tu widnieje wina ?
Rekomendowane odpowiedzi