Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kluczyk sam sie rozkodowywuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim!

Od pewnego czasu mam problem z kluczykiem, a do tej pory nie było z nim problemu. Kłopoty zaczęły się jakieś 2 tygodnie temu. Wszystko świadczyło, że to po prostu zużyta bateria - tak też uczyniłem tzn. wymieniłem ją na nową. Po wymianie baterii wszystko śmigało jak trzeba. Po paru dniach auto otworzył pilot, lecz już nie zamknął, kluczyk całkowicie się rozkodował (nie dało się go zaprogramować poprzez zapłon). Również wyjęcie baterii  nie pomogło. Co ciekawe, drugi kluczyk, który leży od roku (przy wymianie akumulatora został zaprogramowany tez był rozkodowany, ale tutaj może być po prostu wina baterii i czasu, bo bateria na pewno ma parę lat). Kluczyk od razu udało się zaadaptować i otwiera-zamyka. W tym wszystkim najlepsze jest to, że po tej operacji drugi kluczyk dało się już zaprogramować i działał do następnego dnia (otwierał zamykał) po otwarciu drzwi i włączeniu radia (bez odpalania, zapłonu etc.) kluczyk już nie zamknął drzwi dosłownie po minucie i nie dało się go zaprogramować i sytuacja analogiczna jak wyżej: kluczyk działa po otwarciu kluczykiem zapasowym dało się zaprogramować i otwiera-zamyka. Tylko z taką różnicą, że drugi kluczyk nie był tym razem rozkodowany... Jakieś propozycję rozwiązania tegoż problemu?

Opublikowano

a kompa podłączyłeś, pewnie nie bo gdybyś zrobił to pewnie już byś wiedział co jest powodem :P