Griszka19933 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Witam wszystkich . Mam dość nietypowy problem z pacjentem Audi a4 b6 1.9 tdi manual . Auto przyjechało do mnie z nie sprawnym ABS (brak komunikacji) .Banalna sprawa wymiana pompy kodowanie i po temacie, ale nie w tym przypadku . Procedura przechodziła poprawie kod kodowania się zapisywał ale po wyłączeniu i włączeniu zapłonu go wywalało ... Aktualnie sprawa wygląda tak ze po wypięciu wtyczki od modułu czujnika skretu/manetek zakoduje pompę poprawnie kodowanie zastaje . Lecz po wpięciu ponownie manetek/czujnik skrętu znowu zaczyna się cały problem . Manetka podmieniana/wymieniana VIN dopisany był 4 pompy ABS-u CAN - nowe kable puszczone na ECU-ABS-LICZNIK-CZUJNIK SKRETU żeby pominąć ewentualnej zwarcie na innych podzespołach Wiem ze do czujnika skrętu również dochodzi VAN do celów testowych zostały odłączone . W całym aucie tylko 3 błędy ABS -złe zakodowany -nie wyuczony czujnik kąta skretu moduł komfortu Brak komunikacji z silniczkiem drzwi prawych tył Kodowane było Autelem / vcds / odisem login do pomy 09555 lub 09655 kodowanie 04255 lub 04155
Griszka19933 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Problem rozwiązany . Uszkodzony licznik ... Po wymianie licznika wszystko wróciło do normy .
Muskel1 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Dzięki za info, może się komuś kiedyś przyda
Rekomendowane odpowiedzi