Andrzej36 Opublikowano 1 Maja 2022 Opublikowano 1 Maja 2022 Witam zauważyłem u siebie ze po jezdzie czuc lekko benzyna przy klapce wlewu nigdzie nic nie cieknie w nadkolu nic nie czuc tylko przy korku .. ktos ma jakis pomysl dlaczego ?
dekiel 13 Opublikowano 1 Maja 2022 Opublikowano 1 Maja 2022 Nie bardzo rozumiem problem ? A czym ma tam pachnieć , przecież wlewasz benzynę tam .
Andrzej36 Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Opublikowano 1 Maja 2022 Wlasnie nie wiem czy to problem wcześniej tak nie bylo dopiero od jskiegos czasu tak jest a w innych autach ktore mialem nie bylo czuc benzyny przy klapce
Ivanek Opublikowano 2 Maja 2022 Opublikowano 2 Maja 2022 Skoro tam tankujesz benzyne to ją tam czuć, no albo uszczelka na korku jest rozwalona i ewidentnie jest nieszczelnie no albo olej temat.
Andrzej36 Opublikowano 2 Maja 2022 Autor Opublikowano 2 Maja 2022 Wlasnie zauważyłem ze jest tam uszczelka dosc plaska juz wiec moze i ona juz nie trzyma ,po waszych wypowiedziach zaczynam stwierdziac ze to normalne zjawisko ?
przem8 Opublikowano 2 Maja 2022 Opublikowano 2 Maja 2022 (edytowane) Jak odkrecasz korek to jest spore syczenie?? Może nie działa odpowietrzenie baku. Nic ma nie śmierdzieć jesli wlew zamknięty. Edytowane 2 Maja 2022 przez przem8
Andrzej36 Opublikowano 2 Maja 2022 Autor Opublikowano 2 Maja 2022 Jak odkrecam to nie ma syczenia czyli co odpowietrzenie baku działa??rozumiem to tak ze gdyby bylo syczenie tworzylo by sie cisnienie z powodu braku odpowietrzenia tak??
Andrzej36 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2022 Problem rozwiązany wymiana samej uszczelki nie pomogła więc wymieniłem cały korek na nowy i pomogło już nie czuć benzyny przy klapce. Najwidoczniej padł zaworek w korku
Rekomendowane odpowiedzi