Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nagle kilka błędów na raz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry!

Nagle jadąc sobie 50 km/h wyskoczyła mi seria błędów:

Napęd: awaria, udaj się do serwisu

Asystent świateł niedostępny

System ABS/ESP awaria

System kontroli ciśnienia w oponach TPMS niedostępny

Awaria systemu bezpieczeństwa

I jeszcze kilka błędów których nie zapisałem. Po restarcie zapłonu pozostała tylko awaria systemu bezpieczeństwa. 

Nie posiadam możliwości odczytu błędów. Samochód jest jeszcze 1.5 miesiąca na gwarancji także udam się do serwisu, jednak problem jest tego typu że oczywiście dziś serwisy nie pracują a ja nie wiem, czy mogę samochodem jeździć a jutro z samego rana jest mi niezbędny.

Samochód przebieg 120k, pierwszy właściciel.

Edytowane przez Kamdzie

Opublikowano

Czego od nas oczekujesz?

Opublikowano
  • Autor

Oczekuję podpowiedzi co to może być mniej więcej i czy można z tym jeździć czy nie bo nie mam jak tego zweryfikować bo serwisu są zamknięte a jutro o 6 rano potrzebuje samochodu i nie mam jak zweryfikować czy te bledy dyskwalifikują samochód z jazdy.

Opublikowano

No ale bez np. protokołu diagnozy nie wiadomo nawet w jakim kieruku szukać. Przyczyn może być bardzo wiele i stwierdzenie na podstawie tego co napisałeś, że użytkowaniu pojazdu nic nie stoi na drodze to wróżenie. Nie ma nawet punktu zaczepienia by cokolwiek stwierdzić lub wykluczyć.

Opublikowano

Jak masz pakiet AC to dzwonisz i w ramach ubezpieczenia powinien być podstawiony drugi samochód. Najprawdopodobniej na coś najechałeś i przewód na którymś kole uszkodziło lub wtyczka się wypięła. Możesz sobie podnieść samochód, zrzucić koło i posprawdzać, czy wszystko jest na swoim miejscu.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za porady. Będę miał możliwość podłączenia samochodu do komputera, tylko jeszcze pytanie czy takie podłączenie do sprawdzenia błędów bez kasowania ich pozostawia jakiś ślad dla autoryzowanego serwisu?

Opublikowano

Nie pozostawia.

Opublikowano

Jeżeli masz możliwość podłączenia np. pod VCDS to wykonaj nim pełny autoscan, zapisz jako dokument .txt i wrzuć go tutaj.

Edytowane przez Muskel1