Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Synchronizacja wałka rozrządu problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 2 lata temu kupiłem audi a4 B7 i od początku miałem problemy z nierówna pracą na wolnych obrotach + ciężkie odpalanie. Wtryskiwacze zrobione(lały strasznie) rozrusznik,świece,wszystkie filtry świeże ,a silnik dalej wibruje i ciężko pali i tutaj mam pytanie sprawdziłem kat synchronizacji wałka rozrządu i mam 1.9 czytałem że niby powinno być 0, czy może może być tak jak jest ? Silnik to blb 2.0 TDI 140 km.

Z góry wielkie dzięki.

Opublikowano

Z blb za duzo nie powalczysz.

Ciezkie odpalanie na cieplym- mapa rozruchowa do poprawy.

Telepanie i drganie ma wolnych??? Nikt tego problemu nie rozwiazal. Jedyne co to zmiana kąta walka wydechowego pomaga ale to leczenie syfa pudrem. Wzrasta obciazenie silnika przez co dawka paliwa sie podnosi i stabilizuje. Zobacz jak skacze dawka paliwa i obroty w kanale 001 na wolnych obrotach. 

Opublikowano

A orientujesz się może co to może być jak jadę i daje gaz w podłogę to auto szarpie wcześniej miałem za wysokie ciśnienie i po "poruszaniu" gruszką od podciśnienia problem ustal ale wczoraj to samo , błędów żadnych ? Bo jadę tym autem za granicę i zastanawiam się co jeszcze mogę sprawdzić przed trasą ? Wtryski,świece,rozrząd,pompa oleju,rozrusznik,akumulator te rzeczy zrobione.

Z góry wielkie dzięki?

Opublikowano

A nie masz pod maska dziwnych trzaskow? Czesto pada zebatka w zaworze egr i wtedy wystepuja szarpania podczas jazdy a na jalowym, chwile po odpaleniu slychac dziwne trzaski pod maską.