Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy warto naprawiać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, greg2505 napisał:

Właśnie proces przygotowania jest najtrudniejszy i czasochłonny, podstawą jest usunięcie całej korozji  ,bo to co i jak zrobisz będzie widoczne po klarze ,dobrze wyprowadzić powierzchnię trzeba mieć umiejętności i wiedzę ,od razu po klarze będzie ok ,a po 2-3 miesiącach np podkład siądzie i będzie lipa ,baza i klar to tylko dekoracja ,osobiście wolę lakierować niż przygotować pod malowanie,Dragon7820 jakbyś cyknął fotę bez listew jak to wygląda i od środka drzwi

Wiesz co raczej będzie lipa bo on niby wstawki robił i jak wychodzi na widocznych miejscach i pod tą wyżej listwa już są pencherze to raczej nic tam dobrego nie będzie ale postaram się do końca tygodnia zdjąć ja i zrobić zdjęcie . 

A co do procesu przygotowania to przez jakiś czas byłem pomocnikiem lakiernika i wiem że podstawą dobrego efektu jest przygotowanie które zajmuje dużo więcej czasu niż samo malowanie ?

Opublikowano
19 godzin temu, greg2505 napisał:

Właśnie proces przygotowania jest najtrudniejszy i czasochłonny, podstawą jest usunięcie całej korozji 

To może ja po prostu nie mam ręki do kosmetyki :D

Czasochłonne owszem, ale jak spieprzysz klar (a mi się to kilkukrotnie przydarzyło) to praktycznie cała robota o kant d*py potłuc i trzeba robić od nowa, a jak coś zawalisz na etapie przygotowania np. się poprzecierasz to idzie to jeszcze w miarę rozsądnie poprawić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No dobra chłopaki jak kupie w kolorze i będzie różnica odcieni a na pewno będzie to jak uzyskać jednolity kolor? ?

Opublikowano
7 godzin temu, Dragon7820 napisał:

No dobra chłopaki jak kupie w kolorze i będzie różnica odcieni a na pewno będzie to jak uzyskać jednolity kolor? ?

Jak będzie w ori klarze wystarczy polerka boku auta ,ja zakładałem przednie drzwi nie ma różnicy,przed polerką też nie było, tylko były drobne ryski na kupionych drzwiach,niżej foto kupionych przed polerką i po

IMG-20190814-WA0000.thumb.jpeg.ed5decf6891f7048d46048ddf4787d58.jpeg

20190815_093220.jpg

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, greg2505 napisał:

Jak będzie w ori klarze wystarczy polerka boku auta ,ja zakładałem przednie drzwi nie ma różnicy,przed polerką też nie było, tylko były drobne ryski na kupionych drzwiach,niżej foto kupionych przed polerką i po

IMG-20190814-WA0000.thumb.jpeg.ed5decf6891f7048d46048ddf4787d58.jpeg

20190815_093220.jpg

O super jakiej pasty użyłes? 

Opublikowano
3 godziny temu, Dragon7820 napisał:

O super jakiej pasty użyłes? 

Menzerna 400,2500,4000,przed pastami papier 3000 na mokro

Edytowane przez greg2505

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, greg2505 napisał:

Menzerna 400,2500,4000,przed pastami papier 3000 na mokro