Dbaluch Opublikowano 7 Czerwca 2022 Opublikowano 7 Czerwca 2022 Witam kolegów , mam uszkodzoną dolną część obudowy filtra powietrza , chce ją wymienić , dzwoniłem do aso i podali mi numer 06B 133 037 AJ lecz o tym numerze prawie ich nikt nie sprzedaje , czy sam dół np jest taki sam od innych modeli.? Silnik to 1.8 bfb a4 b6
Dbaluch Opublikowano 7 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2022 34 minuty temu, Langista napisał: Łatwiej jest całą puszkę dostać. Moge kupić całą tylko czy obudowy o innych numerach też podejdą , czy nie jest tak że one różnią się od siebie tylką górą i stad różne numery fabryczne ?
Langista Opublikowano 7 Czerwca 2022 Opublikowano 7 Czerwca 2022 Wystarczy od tego samego silnika wziąć.
Dbaluch Opublikowano 7 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2022 Rozumiem , orientujesz się może czy od a4 b7 2.0 TFSI dół filtra jest taki sam jak w a4 b6 1.8 bfb ?
Dbaluch Opublikowano 8 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2022 Panowie czy sam dół filtra będzie pasować od a4 b7 2.0 TFSI oznaczenie to 03G133835A. ?
Dbaluch Opublikowano 9 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2022 No to koledzy dla potomnych powiem tak że dolna część obudowy filtra powietrza od 2.0 ALT pasuje do mojego 1.8 BFB
Langista Opublikowano 9 Czerwca 2022 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Jest jednak pewnie jedna różnica, BFB ma zapewne blachę od strony kolektora, aby turbo nie stopiło obudowy, kiedy ALT zapewne go nie ma. Ja w 3.0 ASN z powodu mega ciasno upchanego silnika miałem stopiony właśnie dół obudowy filtra i musiałem dorobić sobie taką blachę, bo wcześniejsze serwisy go sobie przywłaszczyły.
Dbaluch Opublikowano 9 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2022 (edytowane) 5 minut temu, Langista napisał: Jest jednak pewnie jedna różnica, BFB ma zapewne blachę od strony kolektora, aby turbo nie stopiło obudowy, kiedy ALT zapewne go nie ma. Ja w 3.0 ASN z powodu mega ciasno upchanego silnika miałem stopiony właśnie dół obudowy filtra i musiałem dorobić sobie taką blachę, bo wcześniejsze serwisy go sobie przywłaszczyły. 2.0 ALT też ma tą blache ponieważ mam w pobliżu kolektor wydechowy Edytowane 9 Czerwca 2022 przez Dbaluch
Dbaluch Opublikowano 9 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2022 Teraz, Dbaluch napisał: 2.0 ALT też ma tą blache ponieważ ma w pobliżu kolektor wydechowy a za kolektorem katalizator
Rekomendowane odpowiedzi