Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Światła przeciwmgielne przednie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym założyć w mojej A4 światła przeciwmgielne do przodu. Mam model 95 więc te od modelu 99 nie pasują. Proszę Was o poradę jakie halogeny najlepiej spasują żeby ładnie wyglądało i oczywiście będą dobrze oświetlać drogę.

Co myślicie o "soczewkach"? Dobrze oświetlają droge we mgle?

Opublikowano

Model sprzed Liftu z 99roku miały halogeny zintegrowane w przedniej lapie, więc może zmiana lap?

Opublikowano
  • Autor

Zmiana lamp mnie nie satysfakcjonuje. Po pierwsze za drogo to wyjdzie a po drugie światła przeciwmgielne sa wskazane jak najniżej więc jak mam dorabiać halogeny to wolę w zderzaku.

Opublikowano

mysle ze wymienic na te po II lifcie wraz z kratkami w zderzaku. porownam je i sprawdze czy taka koncepcja jest mozliwa.

PS. Jak jestes z KCH to czemu jeszcze nie odwiedziles nas na spocie?? :cool:

Opublikowano
mysle ze wymienic na te po II lifcie wraz z kratkami w zderzaku

kratki po II lifcie nie pasują do starszego więc będzie problem

Opublikowano

Tu kolega szymek napisał jak zamontować halogeny w audi A4 z 1995 roku

http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=4146

Opublikowano
Tu kolega szymek napisał jak zamontować halogeny w audi A4 z 1995 roku
tylko trzeba sie troszkę bardziej postarac przy wycinaniu otworow w kratkach to dość lipnie te wyglądają :cool:
Opublikowano

ja zamierzam przerobic kratki na halogeny z A6, pierwotnie chcialem przerobic z A4 po II lifcie ale nigdzie nie moglem ich znalezc, mysle ze juz nie dlugo bedzie zrobione

Opublikowano
  • Autor

Koledzy, zeszliście na temat świateł do jazdy dziennej a ja prosiłem o informację na temat świateł przeciwmgielnych, żarówka H3 55W.

Światła do jazdy dziennej i światła przeciwmgielne to dwie różne rzeczy (inne użebrowanie kloszy w lampie i inne żarówki)

Opublikowano

Długo zastanawiałem się jak ugryźć temat halogenów przeciwmgielnych. Przesyłam owoc mojej 2 godzinnej pracy i 100% receptę na posiadanie halogenów.

audiklubhalogeny.jpg

Kupiłem halogeny z ramkami z modelu 2000-2001. Ramkę należy troszkę zaokrąglić na szlifierce przy rogach które w 2001 wersji są ostre a w starszych zaokrąglone. Tej operacji wcale nie widać ponieważ ramka ukrywa się głęboko w zderzaku. Nie ma mocowań wiec halogeny do ramki przykleiłem najmocniejszym czarnym sylikonem. Ramka do zderzaka została przymocowana na specjalne czarne wkręty do plastiku. Z okablowaniem niech pomoże ktoś inny... miałem org. instalacje pod halogen, gdyż wcześniej miałem halogeny w lampach po wymianie na ringi zamontowałem jak widać z powodzeniem w zderzaku. Piszę o tym gdyż prawie wszyscy na forum pisali iż te kratki nie podejdą z wyższych modeli a naprawdę śladu po przeróbce nie ma.

Opublikowano
Nie ma mocowań wiec halogeny do ramki przykleiłem najmocniejszym czarnym sylikonem.
:twisted: ciekawi mnie jak to ustawiasz aby świeciły prawidłowo a nie po oczach
z modelu 2000-2001
tak dla ścisłości to po drugim lifcie 1999-2001
Opublikowano

byłem na diagnostyce i po zamontowaniu na oślep były idealnie ustawione nic nie musiałem robić może miałem szczęście a może już tak są dopasowane.

Opublikowano
byłem na diagnostyce i po zamontowaniu na oślep były idealnie ustawione nic nie musiałem robić może miałem szczęście a może już tak są dopasowane.
aż nie wiarygodne ale nie pozostaje nic jak tylko pogratulować :cool:
Opublikowano
aż nie wiarygodne ale nie pozostaje nic jak tylko pogratulować :cool:

a co niby pokazało na diagnostyce - nie ma czegoś takiego jak ustawianie halogenów.

ps. zdeniu: potocznie mówi się drugi lift ale w praktycznie był tylko jeden

Opublikowano
a co niby pokazało na diagnostyce - nie ma czegoś takiego jak ustawianie halogenów.

no to jesteś w wielkim błędzie bo na każdej stacji ustawią halogeny

poza tym do ich ustawiania służą śruby regulacyjne tak samo jak w reflektorach

ps. zdeniu: potocznie mówi się drugi lift ale w praktycznie był tylko jeden

ale o co chodzi bo nie wiem po co mi to piszesz :question:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki koledzy za cenne info, szczególnie dla koziol.